Головна Новини Суспільство Війна з Росією Немає і мови про втечу. Військовий пояснив втрату ще одного населеного пункту на Донеччині
commentss НОВИНИ Всі новини

Немає і мови про втечу. Військовий пояснив втрату ще одного населеного пункту на Донеччині

Українські військові відійшли від Ласточкиного і це є правильним рішенням, заявив в ефірі «Радіо Свобода» офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький, передає портал «Коментарі»

26 лютого 2024, 13:50
Поділіться публікацією:

За словами Цехоцького, не можна говорити про те, що Сили оборони втекли із цього населеного пункту поблизу Авдіївки. Офіцер стверджує, що мова йде про правильний відхід. Такі дії Сил оборони, каже він, виснажують ворога.

Немає і мови про втечу. Військовий пояснив втрату ще одного населеного пункту на Донеччині

Військові вийшли з Ласточкиного

Тобто, стверджує Цехоцький, мова йде про тактику бою, коли ворог наступає, то українські військові знищують його у великих кількостях, при цьому мова йде не тільки про особовий склад противника, а і про його техніку. При цьому офіцер вважає таку тактику дієвою.

Цехоцький підкреслив, що Ласточкине є українським населеним пунктом, проте, за його словами, Україні важливо виграти цю війну, а не якісь лінії.

Окрім того, офіцер додав, що військові на Авдіївському напрямку регулярно працюють над облаштуванням нових оборонних позицій, а також запасних шляхів. Також Цехоцький підкреслив, що ресурси для оборони у ЗСУ є, проте не в тій кількості, якій би хотілося військовим.

Також Цехоцький підтвердив інформацію про те, що останнім часом ворог збільшив кількість штурмів. За його словами, окупанти активізувалися, бо розуміють, що ЗСУ накопичують сили.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що українські захисники відійшли із селища Ласточкине поблизу Авдіївки Донецької області. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив речник ОСУВ "Таврія". Спікер пояснив, що такий маневр був необхідний, щоб організувати оборону по лінії населених пунктів Орлівка, Тоненьке, Бердичі та не допустити подальшого просування супротивника далі у західному напрямку. Зазначимо, раніше ввечері 24 лютого низка Telegram-каналів з посиланням на неназваних українських військових, які нібито воюють на Авдіївському напрямку, заявили про окупацію Ласточкиного. З такою самою заявою виступив і аналітичний канал DeepState.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини