Не загрожують персоналу. У Росії відзначилися цинічною заявою про мінування Запорізької АЕС

Постійне представництво Російської Федерації при міжнародних організаціях у Відні заявило в мережі Х, що міни на території ЗАЕС є, але вони не загрожують ні персоналу, ні спостерігачам МАГАТЕ, пишуть «Коментарі»

У заяві постійного представництва РФ при міжнародних організаціях у Відні зазначено, що росіяни дійсно встановили міни по периметру захопленої ними Запорізької АЕС.

Там наголосили, що встановлення мін нібито є "прийнятною практикою".

"Міни, розташовані між зовнішнім і внутрішнім периметром ЗАЕС, не становлять жодної загрози для персоналу станції і експертів МАГАТЕ, що знаходяться на станції. Більше того, встановлення мін для захисту периметра атомної електростанції є прийнятною практикою, яка не суперечить жодним рекомендаціям МАГАТЕ",
- заявили російські окупанти.

Вони наголосили, що цей метод може бути використаний навіть у випадках, коли ядерний об'єкт не знаходиться у зоні збройного конфлікту.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", російські загарбники посилили тиск на працівників Запорізької атомної станції, які продовжують проживати в окупованому місті Енергодарі, проте відмовилися співпрацювати з ворогом. Як повідомляє Центр національного опору, через специфічність та складність професії працівника атомної електростанції, окупанти не можуть набрати нових співробітників, оскільки фахівців не вистачає в самій Росії. Зазначається, що працівників станції на роботу не допускають, а викликають на допити і погрожують членам їхніх сімей. Натомість російська окупаційна адміністрація заявляє, що дефіциту кадрів на ЗАЕС немає, проте ця інформація не відповідає дійсності. Поки що станція не виробляє електроенергію і фактично є інструментом шантажу в руках ворога.

Крім того, як писали "Коментарі", окупанти готуються до ведення боїв у разі контрнаступу ЗСУ на території Запорізької АЕС. На дахах реакторних споруд атомки росіяни обладнали вогневі позиції.