Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не відсторонення Путіна. Новий голова РНБО назвав першочергове завдання України
commentss НОВИНИ Всі новини

Не відсторонення Путіна. Новий голова РНБО назвав першочергове завдання України

Новопризначений голова Ради безпеки в оборони Олександр Литвиненко в інтерв'ю The Economist заявив, що відсторонення диктатора Володимира Путіна від влади не є першочерговою ціллю для України

15 квітня 2024, 15:56
Поділіться публікацією:

Новий секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Литвиненко висловив думку, що російська еліта може продемонструвати непокору їхньому лідерові Володимиру Путіну. Український посадовець вважає, що такий сценарій є можливим.

Не відсторонення Путіна. Новий голова РНБО назвав першочергове завдання України

Олександр Литвиненко

В інтерв'ю The Economist Олександр Литвиненко зауважив, що переворот проти кремлівського диктатора Путіна при певних умовах все ж є можливим. Проте, за словами секретаря РНБО, для України пріоритетом є не відсторонення російського лідера від влади.

Литвиненко підкреслив наявність раціональних представників у російському військово-політичному керівництві. За словами українського посадовця, ці особи будуть діяти, коли зрозуміють, що вартість співпраці з Путіним перевищує можливі наслідки його відсторонення.

Однак головним завданням України залишається отримання реальних гарантій безпеки, які б діяли у випадку нової агресії проти держави, відзначив секретар РНБО.

Журналісти The Economist відзначили, що Литвиненко є видатною фігурою з глибоким розумінням російських справ. Він здобув досвід у престижній академії КДБ у Москві та очолював Службу зовнішньої розвідки України, набираючись важливого досвіду для протистояння своїм колишнім колегам.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна має на меті підписати з якомога більшою кількістю країн так звані гарантії безпеки, згідно з якими Києву допоможуть в майбутньому відбити агресію Росії, якщо вона повториться.

Проте багато експерті скептично ставляться до того, що гарантії безпеки стануть дієвим механізмом захисту держави. На їх думку, ці гарантії безпеки повинні бути ратифіковані парламентами країн-підписантів, в іншому разі вони можуть перетворитися на такий собі "будапештський меморандум".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини