Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не Угорщина. Країна ЄС заговорила про необхідність переговорів між Україною та РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Не Угорщина. Країна ЄС заговорила про необхідність переговорів між Україною та РФ

Спікер парламенту Словаччини Петер Пеллегріні на зустрічі голів парламенту Вишеградської четвірки заявив про необхідність зупинити «конфлікт» в Україні за допомогою мирних переговорів, передає портал «Коментарі»

29 лютого 2024, 19:23
Поділіться публікацією:

За його словами, у Європі засуджують Росію, як агресора. Проте, підкреслив Пеллегріні, після двох років повномасштабної війни ситуація знаходиться у "глухому куті". За його словами, ніхто не знає, як вирішити цю "ситуацію", тому ймовірно, прийшов час для "дипломатичного рішення".

Не Угорщина. Країна ЄС заговорила про необхідність переговорів між Україною та РФ

Петер Пеллегріні

Пеллегріні підкреслив, що є побоювання, якщо "конфлікт" не припинити, то через рік в Україні знову будуть кілька десятків тисяч загиблих.

Спікер словацького парламенту надіється, що вдасться відшукати людей, які зможуть організувати переговори між Україною та Росією, щоби "зупинити убивства людей".

При цьому Пеллегріні все ж визнав, що саме Україна має вирішувати, яким чином вона хоче завершити війну і чи піде на переговори.

Окрім того, словацький прем’єр нагадав, що з початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну його країна допомагала Києву військовою технікою, а зараз допомагає у гуманітарній сфері. Саме тому, додав він, не справедливо критикувати Словаччину за її позицію стосовно війни.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що Україні та Росії треба сісти за стіл переговорів, щоби зупинити війну. При цьому президент додав, що Туреччина готова надати майданчик для таких переговорів.

Разом з тим відомо, що російський президент Володимир Путін під час звернення до росіян заявив про те, що армія РФ має успіхи на всій лінії фронту в Україні. За його словами, окупанти успішно "звільняють" території Донбасу. Також кремлівський диктатор додав, що "спеціальна воєнна операція" буде проходити доти, доки її цілі не будуть виконані.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини