Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не тільки Часів Яр: у США назвали місто, на яке збирається наступати РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Не тільки Часів Яр: у США назвали місто, на яке збирається наступати РФ

На думку аналітиків ISW, росіяни можуть наступати на Торецьк у Донецькій області

1 травня 2024, 07:15
Поділіться публікацією:

У Донецькій області російські загарбницькі війська готуються розпочати наступ зі своїх позицій на півночі від Авдіївки у напрямку Торецька, щоб доповнити наступальні операції поблизу міста Часів Яр. Але для такого наступу потрібна тактична пауза. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Не тільки Часів Яр: у США назвали місто, на яке збирається наступати РФ

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики проаналізували аналітичну інформацію українського військового експерта Костянтина Машовця, який не виключає, що російські сили можуть зосередити свої зусилля на лінії Стара Миколаївка – Суха Балка (на північ від лінії Очеретино – Керамік та на південний захід від Торецька), а не до на північний захід від селища Очеретине. Це пов'язано з тим, що російські війська вже намагаються захистити фланги свого виступу в Очеретиному районі.

В ISW не виключають, що російські війська можуть вирішити просунутися на північ від свого тактичного проникнення біля селища Очеретине вздовж траси Н-20 (Донецьк – Костянтинівка). Це дозволить загарбникам тиснути на Збройні сили, які обороняються біля Торецька, і, ймовірно, створити загрозу оперативному тилу української оборони біля Часового Яру та на захід від нього.

"Часів Яр є оперативно важливою ціллю, адже він надасть російським військам плацдарм для початку наступальних операцій проти Дружківки та Костянтинівки, що утворюють кріпосний пояс з чотирьох великих міст Донецької області. Але російським військам, ймовірно, знадобиться більш тривала пауза для посилення існуючих підрозділів і передислокації додаткових сил у район Очеретине, якщо вони вирішать спробувати просунутися на північ у район Торецька", — наголошується у звіті.

За даними Машовця, російське Центральне угруповання військ, яке зараз відповідає за район Авдіївки, створило тактичний резерв у складі трьох невеликих піхотних полків на авдіївському напрямку.

Згідно з попередньою оцінкою ISW, російські війська створюють резерви оперативного та стратегічного рівня, які, ймовірно, підтримають очікувану весняно-літню наступальну операцію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські війська готують наступ: у США вважають, що під прицілом окупантів два міста.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини