Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не припинення війни. Стало відомо, про ключове питання для РФ на мирних переговорах
commentss НОВИНИ Всі новини

Не припинення війни. Стало відомо, про ключове питання для РФ на мирних переговорах

Як виявилося, для РФ ключовим питанням є питання «захисту» російської мови в Україні

23 липня 2024, 14:56
Поділіться публікацією:

Щоб зрозуміти, про що будуть так звані мирні переговори між Україною та РФ, потрібно аналізувати заяви голови МЗС країни-агресора Сергія Лаврова, вважає політолог Михайло Басараб.

Не припинення війни. Стало відомо, про ключове питання для РФ на мирних переговорах

Переговори України і РФ

"Вже зараз з його слів зрозуміло, що "мирні" переговори росіяни планують не про припинення війни, а про питання захисту російської мови в Україні. Далі буде ще більше. І про заборону Бандери з Шухевичем, і про покарання нацистів у лавах ЗСУ. І багато чого іншого цікавого. У сприйнятті обивателя "мирні" переговори — це про мир. У розумінні росіян "мирні" переговори — це ліквідація України", — написав у Фейсбуці політолог.

Погоджується із цією думкою і військовий Ігор Луценко. За його словами, питання мови є предметом угоди про перемир'я з РФ. За його словами, у багатьох проектах, які нам нині передчасно підсовують, питання особливого статусу російської мови в Україні звучить.

"І це, на мій погляд, найбільша загроза — якщо ми погодимося віддати частку свого духовного суверенітету. Далі Москва прекрасно знає, як розідрати нас зсередини, виростити п'яту колону і всьому світові пояснити, чому нас не має бути. Вбивство Фаріон має найбільше значення саме у цьому контексті. Це — (бойові) дії, наслідком яких буде рахунок, з яким ми завершимо війну, де у загальному заліку будуть не тільки захоплені чи звільнені території, а й захоплений чи звільнений гуманітарний простір", — заявив Луценко у Фейсбуці.

На його думку, ті люди, котрі по всьому світу розторговують наші здобутки, точно це розуміють, точно беруть до уваги фактор, наскільки українці рішуче протестуватимуть проти записування особливого статусу мови агресора в підсумкову угоду.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, на які поступки Росії українці готові піти заради миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини