Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не потрібно ні санкцій, ні зброї: Угорщина має свій план, як припинити війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Не потрібно ні санкцій, ні зброї: Угорщина має свій план, як припинити війну в Україні

Сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" постачанням зброї в Україну

23 квітня 2024, 09:10 comments3132
Поділіться публікацією:

Постачання зброї в Україну – це не шлях до миру та якнайшвидшого завершення війни, а, навпаки, до її затягування та збільшення ризику ескалації до світової війни. Саме тому Будапешт пропонує відмовитися від ескалації у війні, а задіяти усі мирні плани, щоб уже зараз розпочати переговори та припинити війну. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, пише портал "444.hu".

Не потрібно ні санкцій, ні зброї: Угорщина має свій план, як припинити війну в Україні

Петер Сіярто. Фото: з відкритих джерел

Глава МЗС Угорщини заявляє, що в ЄС існує "готовність до світової війни" через ситуацію в Україні.

Сійярто вважає, що те, що він називає "стратегією" ЄС, провалилося, а постачання зброї Україні "не наблизило нас до світу і не покращило позиції України на полі бою".

"Постачання зброї можуть лише затягнути війну або збільшити ризик ескалації до світової війни", – сказав топ-дипломат Угорщини.

За його словами, в угорському уряді вважають, що "мирні зусилля, і дипломатія має замінити постачання зброї як єдиний спосіб запобігти подальшим жертвам і руйнаціям".

"Тому ми, угорці, готові обговорювати всі мирні плани. Але також необхідно чітко усвідомлювати, що мирні конференції можуть бути успішними лише тоді, коли на них будуть присутні всі учасники війни", – сказав він, очевидно, маючи на увазі запрошення Росії на Саміт миру в Швейцарії.

Також глава МЗС Угорщини розкритикував наміри ЄС ухвалити новий пакет санкцій проти РФ, оскільки, на його думку, попередні 13 пакетів були провальними.

"Що я не зовсім розумію, то це те, що якщо щось повністю провалилося тринадцять разів, то чому те саме потрібно намагатися зробити вчотирнадцяте?", — висловився міністр.

Петер Сійярто додав, що європейські заходи завдали більше шкоди Європі, ніж Росії, і що народи континенту, у тому числі угорці, повинні були розплачуватись за це, тоді як вони не несуть жодної відповідальності за розв'язання війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна не отримає допомоги ЄС: Орбан знову виставив ультиматум Києву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини