Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не лише системи ППО: стало відомо, що Південна Корея може надати Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Не лише системи ППО: стало відомо, що Південна Корея може надати Україні

Південна Корея має дуже велику номенклатуру техніки та засобів ураження, в яких може бути зацікавлена Україна, каже військовий експерт Олександр Коваленко

24 червня 2024, 13:44
Поділіться публікацією:

Після візиту кремлівського диктатора Володимира Путіна до Пхеньяна та підписання договору про "всеосяжне стратегічне партнерство" між Росією та КНДР прозвучали заяви Сеула про можливий перегляд підходу підтримки України. Багато хто заговорив про те, що Південна Корея може почати постачати Києву боєприпаси та ППО.

Не лише системи ППО: стало відомо, що Південна Корея може надати Україні

ППО Південна Корея

Як наголошує військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко, військово-промисловий комплекс Південної Кореї – один із провідних у світі. Наприклад, танки Південної Кореї визнані одними з найкращих у лінійці сучасних ОБТ, самохідні артилерійські установки (САУ) мають широкий попит, а сама країна належить до найбільших виробників снарядів калібру 155-мм. Але головна відмінність південнокорейського ВПК – це високотехнологічна, надійна та якісна продукція, наголосив експерт.

"Південна Корея має дуже велику номенклатуру техніки та засобів ураження, в яких може бути зацікавлена Україна. Але слід реалістично дивитись на речі. У той час, як КНДР може собі дозволити передавати Росії мільйони боєприпасів і сотні або навіть тисячі одиниць техніки, будучи впевненою, що цивілізовані країни на неї не нападуть, ЮК такою впевненістю у ненападі Північної Кореї не може похвалитися", — говорить Коваленко.

Проте, підкреслює експерт, якщо заяви про перегляд підтримки України не залишаться лише заявами, можна сміливо говорити про постачання української армії боєприпасів, причому не лише 155-мм.

"Складно відразу так говорити про комплекси ППО середнього радіусу дії, швидше можна розраховувати на компонент малого ешелону, але все залежить від відкритості та готовності Сеула до такої підтримки", — каже Коваленко.

Також, за його словами, не варто виключати можливості переконати Сеул спочатку у передачі Україні танків Т-80У та БМП-3М/Ф, а пізніше порушити питання про М113 і не тільки. Зрештою, зацікавленість у САУ K55/К55А1 і навіть К9 Thunder в України цілком обґрунтована, а потреба вкрай гостра.

"Єдиний момент, який поки що залишається невизначеним, це наскільки Сеул готовий ділитися з Україною своєю якісною та надійною продукцією, навіть виведеною з експлуатації та яка знаходиться на зберіганні", — додав Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що директор Управління національної безпеки Південної Кореї Чан Хо заявив , що його країна буде готова відправити Україні летальне озброєння, якщо Росія почне споряджати зброєю КНДР.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини