Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не Кримський міст: Зеленський відповів, по чому битиме Україна, якщо отримає ракети ATACMS
commentss НОВИНИ Всі новини

Не Кримський міст: Зеленський відповів, по чому битиме Україна, якщо отримає ракети ATACMS

Президент упевнений, якщо в України з'являться ATACMS, кількість атак з боку окупованого Криму скоротиться

30 березня 2024, 07:47 comments3306
Поділіться публікацією:

Україні необхідно отримати ракети ATACMS для того, щоб мати можливість завдавати потужних ударів по аеродромах, які Росія розмістила у Криму. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "The Washington Post" зробив президент України Володимир Зеленський.

Не Кримський міст: Зеленський відповів, по чому битиме Україна, якщо отримає ракети ATACMS

Ракети ATACMS. Фото: з відкритих джерел

Президент України уточнив, що ракети ATACMS можуть вражати цілі в окупованому Росією Криму. У тому числі аеродроми, з яких відбувається запуск літаків із високоточними ракетами. Саме ці ракети нещодавно потрапили до Одеси та кілька інших цілей.

"Коли у Росії є ракети, а у нас немає, вони атакують ракетами: все — газ, енергетика, школи, заводи, цивільні будівлі. ATACMS — це відповідь", — сказав Володимир Зеленський.

Глава держави зазначив, що хоче використати ракети більшої дальності не для атаки на російську територію, а саме на аеродроми у Криму.

"Коли Росія знатиме, що ми можемо знищити ці літаки, вони не атакуватимуть із Криму. Це як із морським флотом. Ми витіснили їх із наших територіальних вод. Тепер ми витісним їх із аеропортів у Криму", — сказав український лідер.

Він також згадав, що у лютому в Мюнхені показував карту цілей, які можуть бути уражені зенітно-ракетними комплексами. Зокрема, там було вказано військові платформи РФ, такі як аеропорти, системи протиповітряної оборони та інші об'єкти.

"Ми можемо використовувати військово-морські дрони, щоб витіснити їх флот (Ред. — Росії) з наших територіальних вод і всієї західної частини Чорного моря, але цього недостатньо для перемоги. Це безпілотники, а не ракети", — висловився президент.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в інтерв'ю телеканалу CBS Зеленський заявив, що сьогодні Україна не може вільно діяти на полі бою. Для того, щоб ситуація змінилася, потрібно лише дві речі: системи "Петріот", які можуть передати США, і українці розблокують своє небо, а друге – потрібен паритет в артилерії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини