Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не F-16: в Естонії розповіли, яка зброя допомогла б Україні змінити хід війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Не F-16: в Естонії розповіли, яка зброя допомогла б Україні змінити хід війни

Естонський міністр вважає, що західні літаки не змінять перебіг війни в Україні

18 листопада 2023, 10:40 comments2525
Поділіться публікацією:

Для того, щоб не тільки відбивати російську агресію, а й ефективно наступати, українській армії зараз потрібні навіть не стільки західні літаки F-16, скільки велика кількість боєприпасів. Зокрема це стосується далекобійних ракет. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю "РБК-Україна" висловив міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

Не F-16: в Естонії розповіли, яка зброя допомогла б Україні змінити хід війни

Ханно Певкур. Фото: із відкритих джерел

При цьому міністр пояснив, що тільки український Генштаб знає, яка саме зброя потрібна українській армії для продовження бойових дій, бо тільки українські командири мають всю повноту інформації про те, що відбувається на фронті.

Ханно Певкур додав, що в цілому Україні потрібна будь-яка зброя. Але щодо постачання ЗСУ авіації, на яку так чекає Україна, міністр не такий оптимістичний, бо вважає, що літаки навряд чи змінять хід війни.

"Літаки важливі, але літаки одні не змінять хід війни. Зрештою вам потрібна армія, яка контролює територію. І звільняє її, бо тільки з літаками ви не заберете назад територію", — наголосив голова естонського Міноборони.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден підписав законопроект про тимчасовий бюджет США (передбачає продовження фінансування урядових програм та відомств до 19 січня 2024 року). Того було раніше прийнято Палатою представників, а потім підтримано і Сенатом. Він не містить підтримки ані України, ані Ізраїлю. При тому, що в Пентагоні та Держдепі вже попередили, що вичерпано практично всі виділені раніше кошти на підтримку України. А генсек НАТО Єнс Столтенберг акцентує, що всі країни, які входять до Альянсу, чудово розуміють, наскільки важливо не допустити перемоги Путіна в розв'язаній ним війні проти українського народу. Як ситуація може розвиватись далі? Чи є надія, що запит Білого дому про фіндопомогу в десятки мільярдів доларів для України пройде нарешті парламент? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини