Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не для переговорів. Зеленський назвав справжні цілі Курської операції
commentss НОВИНИ Всі новини

Не для переговорів. Зеленський назвав справжні цілі Курської операції

Український президент пояснив, навіщо Україна проводить наступ на Курщині

24 серпня 2024, 20:56
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський заявив, що операція ЗСУ в Курській області не проводиться заради посилення переговорної позиції України для майбутніх перемовин з Росією.

Не для переговорів. Зеленський назвав справжні цілі Курської операції

ЗСУ продовжують наступ на Курщині. Фото з відкритих джерел

"Хтось каже, що ми розігруємо карту для діалогу. Який діалог? Цей "хтось" — це був Путін. Ми не розігруємо жодних карт. Ми дуже відкриті з нашими партнерами. Ми сказали, що йдемо до справедливого миру і до закінчення війни", — заявив Володимир Зеленський.

За словами Володимира Зеленського цілі наступу ЗСУ в Курській області полягають у поповненні обмінного фонду, завдані превентивного удару, щоб запобігти наступу РФ на Сумську область, а також у тому, щоби показати російському суспільству, що для російського диктатора "дорожче окупація території України, ніж захист власного населення".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що рейтинг схвалення і довіри до Володимира Путіна у Росії рекордно обвалився через Курську операцію ЗСУ, свідчать результати опитування держслужби ВЦВГД. Зазначається, що такого сильного тижневого падіння соцслужба не фіксувала за весь час російського вторгнення в Україну. Результати опитування показали, що рейтинг схвалення дій російського диктатора з 12 до 18 серпня впав на 3,5% порівняно з попереднім тижнем та досяг 73,6%.  Рівень довіри до Володимира Путіна за цей же період знизився на 2,6% — до 78,2%. 

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що США не надають Україні дозволу на удари американською зброєю вглиб російської території, позаяк в майбутньому сподіваються перезавантажити відносини з РФ. Як пише Politico з посиланням на джерела, Білий дім та Пентагон стверджують, що в України й без цього є можливості для перемоги над Росією. Один із представників Білого дому розповів виданню, що використання Storm Shadow або ATACMS по Росії може виявитися не таким ефективним, як рекламується. До того ж у ЗСУ обмежений запас таких ракет, а наявні можуть не досягти критично важливих російських цілей, які вже виведені із зони їхньої досяжності. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини