Головна Новини Суспільство Війна з Росією «Не демонізувати ТЦК»: у Нацраді з питань телебачення та радіомовлення звернулися до медіа
commentss НОВИНИ Всі новини

«Не демонізувати ТЦК»: у Нацраді з питань телебачення та радіомовлення звернулися до медіа

Мобілізація та діяльність ТЦК: Національна рада закликала медіа до коректного висвітлення теми

сьогодні, 16:49
Поділіться публікацією:

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення закликає медіа до коректного та професійного підходу у висвітленні чутливих тем, зокрема процесу мобілізації та діяльності ТЦК. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звернення Нацради.

«Не демонізувати ТЦК»: у Нацраді з питань телебачення та радіомовлення звернулися до медіа

Фото: колаж порталу "Коментарі"

Зазначається, що ці теми зазнають особливих інформаційних атак через активне фокусування та поширення фейків з боку ворога.

"Важливо, аби вітчизняні медіа відрізняли правдиву інформацію від російських вкидів та подавали інформацію лише з офіційних та достовірних джерел. Це є важливим аспектом захисту національної безпеки.

Ворог активно намагається сформувати в українському суспільстві негативне ставлення до процесу мобілізації, "демонізації" ТЦК та їх співробітників тощо. Мета такої діяльності – зупинити мобілізацію, розколоти суспільство, посіяти паніку і розбрат, і таким чином знизити обороноздатність нашої країни", – зазначають у Нацраді.

За даними Національного проєкту із медіаграмотності "Фільтр", російська влада заклала у держбюджеті на пропаганду $1,6 млрд. При цьому переважно інформаційні зусилля країни-агресора спрямовані саме на українську аудиторію. Насамперед, пропаганда рф намагається:

просувати через медіа дезінформацію, пов’язану із мобілізаційними процесами у нашій країні;

маніпулювати громадською думкою, прагнучи дискредитувати українські державні інституції й армію;

дезорієнтувати та залякати населення, розколоти суспільство через вигадані суперечки та вигадливі наративи дезінформації і, як наслідок, знизити міжнародну підтримку України.

"Українські медіа – єдині, хто може відігравати ключову роль в інформуванні суспільства щодо важливості процесу мобілізації, а також запобіганню спекуляції та фейків довкола неї.

Ворог чітко знає – чим менше українських бійців, тим ближче перемога росії. Протистояти цьому можна лише поєднуючи зусилля народу, війська і медіа, а не протиставляючи їх одне одному", – наголошують у відомстві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини