Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не буде проблемою: названо озброєння, яке Південна Корея може передати Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Не буде проблемою: названо озброєння, яке Південна Корея може передати Україні

Україна може отримати від Сеулу не тільки високотехнологічну зброю, а і танки Т-80У

сьогодні, 11:46
Поділіться публікацією:

Сеул може передати Україні наступальне озброєння власного виробництва. Військовий аналітик групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в ефірі 24 Каналу розповів, яку техніку та зброю може отримати Збройні Сили України від Південної Кореї.

Не буде проблемою: названо озброєння, яке Південна Корея може передати Україні

Південна Корея

За його словами, країна володіє значним арсеналом озброєння, яке відповідає стандартам НАТО. Наприклад, каже він, одним з ключових зразків є сучасний основний бойовий танк К-2 "Чорна пантера". Проте, через високу вартість цих машин, малоймовірно, що вони будуть передані Україні, зазначив експерт.

На його думку, Україна може отримати іншу техніку, таку як бойові бронемашини, самохідні артилерійські установки, оперативно-тактичні ракетні комплекси, а також системи протиповітряної оборони різного радіуса дії.

Коваленко наголосив, що військово-промисловий комплекс Південної Кореї є високотехнологічним і здатен запропонувати Україні багато цікавих рішень.

Цікаво, додає експерт, що, крім власного озброєння, Південна Корея також володіє технікою радянського та російського виробництва. У 1990-х роках Росія, погашаючи свої борги перед Сеулом, постачала озброєння, зокрема танки Т-80У. Ці танки досі перебувають на озброєнні країни разом із БМП-3 та іншими машинами радянського виробництва.

Таким чином, вважає Коваленко, Україна може отримати цю техніку, якщо дипломатичні переговори будуть успішними. Для Сеула це не стане проблемою, адже країна може легко замінити радянську техніку на сучасні зразки власного виробництва, підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Південна Корея може розглядати можливість прямого відправлення зброї та розвідувального персоналу в Україну у відповідь на повідомлення про розгортання північнокорейських військ у Росії для участі у війні в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини