Головна Новини Суспільство Війна з Росією Названо найгірший сценарій для ЗСУ цього літа: які міста може захопити ворог
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо найгірший сценарій для ЗСУ цього літа: які міста може захопити ворог

Найгірший сценарій для України цього літа – це просування росіян у напрямку Павлограда, сказав в ефірі 24 каналу військовий експерт Роман Світан

28 червня 2024, 18:39 comments7447
Поділіться публікацією:

Російські окупанти продовжують тиснути на позиції українських військ у місті Часів Яр на Донеччині. Зайняття Часового Яру російськими військами може мати серйозні наслідки для всього східного фронту, заявив льотчик-інструктор і військовий експерт Роман Світан.

Названо найгірший сценарій для ЗСУ цього літа: які міста може захопити ворог

Війна в Україні

За словами Світана, втрата Часового Яру дозволить російським військам просунутися до лінії міст Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ і Слов'янськ. Тобто, каже експерт, вони підійдуть і наштовхнуться, але просунутися далі на північний схід не зможуть. Це потужні агломерації, проте російська артилерія та авіація можуть перетворити ці міста на новий Бахмут, додав Світан.

Він вважає, що можливий негативний сценарій полягає в прориві російських військ через лінію оборони у напрямку Покровська, де вони можуть вийти на так званий оперативний простір. Світан також підкреслив, що найгірший сценарій для України цього літа – це просування росіян у напрямку Павлограда через Покровський напрямок, що може статися у разі повного припинення постачання військової допомоги Україні.

Військовий експерт зазначив, що найбільш позитивний сценарій цього року передбачає можливість форсування Дніпра Збройними Силами України за умови отримання достатньої кількості авіації та далекобійних засобів ураження. Втім, каже експерт, навіть якщо на Луганському напрямку Сили оборони відступлять за Оскіл і Сіверський Донець, це не стане стратегічно незворотним.

Він наголосив, що просування на східному та запорізькому напрямках буде неефективним без звільнення Криму. Цього року українська армія навряд чи зможе звільнити Крим через затримку у постачанні озброєння, що призвело до втрати часу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що окупанти біснуються біля Часового Яру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини