Головна Новини Суспільство Війна з Росією Названо напрямок, де росіяни можуть здобути хоча б якийсь успіх: коли чекати на штурм
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо напрямок, де росіяни можуть здобути хоча б якийсь успіх: коли чекати на штурм

Плацдармом для наступальної операції окупантів на Авдіївку можуть стати так звані кар'єри між Опитним та Водяним на південь від Авдіївки

10 листопада 2023, 09:40 comments1701
Поділіться публікацією:

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що російський диктатор Володимир Путін не використовуватиме тему війни в Україні під час своєї передвиборчої кампанії. Але все може змінитися, якщо російські війська зуміють здобути бодай якісь перемоги, чи зможуть просунутися вперед. Де росіяни можуть здобути якийсь успіх? Коли окупанти можуть піти на великий штурм Авдіївки? Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

Названо напрямок, де росіяни можуть здобути хоча б якийсь успіх: коли чекати на штурм

Авдіївка. Фото: із відкритих джерел

Путін, "захопивши" Авдіївку, хоче показати під час передвиборчої кампанії свою перемогу

Військовий аналітик, колишній співробітник СБУ Іван Ступак в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив, що Авдіївський напрямок – єдиний, де росіяни реально мають шанси здобути успіх.

"Авдіївку постараються брати знову і знову вже не перший місяць. Авдіївка — єдине місце на всьому фронті, де хоч щось виходить у російського командування. Місто практично взяте у кліщі, п'ять-сім кілометрів залишилося до того, щоб їх закрити", — вважає експерт.

За його словами, окупована Авдіївка має стати для Путіна важливим елементом під час передвиборчої кампанії. Він хоче показати, що вміє досягати перемоги, окуповувати дедалі нові міста. Російським пропагандистам важливо на новорічні та різдвяні свята подати росіянам тему для обговорення. Захоплення Авдіївки окупанти хочуть подати як особисту перемогу Путіна.

Під час масштабного наступу на Авдіївку російські війська будуть застосовувати важку техніку

Військовий експерт Роман Світан в інтерв'ю "24 каналу" заявив, що росіяни обмежені у часі для штурмів Авдіївки. Адже, якщо розпочнеться сезон затяжних дощів, важка техніка просто не зможе пересуватися чорноземом.

Роман Світан зазначив, що зараз загарбники працюють артилерією та трохи авіацією, іноді проводять "м'ясні штурми", але невеликими групами. До серйозного наступу окупанти, за словами експерта, готують техніку, розуміючи, що у них буде вікно можливостей на кілька днів або тиждень — до серйозних дощів.

За словами експерта, українські артилеристи та ракетники роблять все можливе, щоб завадити росіянам підготуватися до нової атаки агресора.

"Якщо техніки там не буде, то без техніки штурму як такого також не буде", — додав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — хто в оточенні Зеленського просуває ідею переговорів із РФ: про що говорить позиція Заходу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини