Названо головну ціль російських безпілотників на півдні України

Голова Одеської обласної державної адміністрації назвав головну ціль російських дронів.

Росія продовжує активно атакувати південну територію України після виходу з зернової угоди. Голова Одеської обласної державної адміністрації Олег Кіпер назвав головну ціль російських дронів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву українського чиновника в Telegram-каналі Одеської ОВА.

За словами Олега Кіпера росіяни в ніч на 16 серпня здійснили дві атаки дронами по Одещині.

"Основна ціль - портова та зернова інфраструктура на півдні області", - повідомив голова Одеської ОВА.

Кіпер вказав, що через російські удари на одному з дунайських портів постраждали зерносховища та складські приміщення. Пожежу, яка виникла через ракетний обстріл оперативно ліквідували працівники ДСНС.

Відомо, що українські сили протиповітряної оборони змогли знищити 11 російських дронів.

Нагадаємо, що в середині липня Росія відмовилась продовжувати зернову угоду та почала атакувати українську портову інфраструктуру. Аналітики вказують, що мета таких дій зупинити експорт українського зерна, а натомість збільшити російський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військовий аналітик розповів з якими проблемами зіштовхнеться Росія, якщо спробує здійснити повну блокаду України у Чорному морі.

Також "Коментарі" писали, що російський корабель відкрив вогонь у бік торгового судна у Чорному морі. Мета таких дій росіян перевірити іноземне судно, яке транспортує товари з України. Військовий аналітик полковник Петро Черник вказує, що такими провокаціями росіяни намагаються випробувати НАТО.