Головна Новини Суспільство Війна з Росією Найскладніший виклик: Зеленський прокоментував внесення українських територій в Конституцію РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Найскладніший виклик: Зеленський прокоментував внесення українських територій в Конституцію РФ

Зеленський заявив, що Путін просто вкрав українські території

сьогодні, 19:14
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що включення Росією тимчасово окупованих українських територій до своєї Конституції є серйозною проблемою. За його словами, Україна не може визнавати території, які окуповані, територіями Російської Федерації, саме так він відреагував на питання територіальних компромісів заради миру.

Найскладніший виклик: Зеленський прокоментував внесення українських територій в Конституцію РФ

Володимир Зеленський

"Це один із найскладніших викликів, які є. Усі розуміють, що те, що зробив Путін, вписав у свою конституцію деякі наші території — це серйозна проблема. Він їх просто вкрав, не просто тимчасово окупував", — сказав Зеленський в інтерв'ю національному марафону.

Водночас президент підкреслив, що ці території залишаються тимчасово окупованими, доки Україна юридично не закріпить свій статус над ними.

"У житті може бути по-різному. Залежить від нашої міцності, залежить від втоми партнерів чи не втоми, від бажання чи зміни політик, є багато речей. Але є історичний погляд на це — наша земля закріплена в нашій конституції і в усіх міжнародних документах, вона є зі зрозумілими кордонами. Може трапиться по-різному, але доки Україна юридично не визнає ті чи інші тимчасово окуповані території, навіть одне село, російським, воно залишиться українським", — підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україну нібито підштовхують до переговорів, за якими вона має віддати РФ окуповані території, а тоді їй нададуть гарантії безпеки, ймовірно, членство в НАТО.

Також  "Коментарі" розповідали, що Путін заявив про нібито готовність до переговорів з Україною щодо закінчення війни. При цьому він підкреслив, що Росія, буцімто, готова до мирного діалогу з Україною, але лише на основі документу, який був нібито підготовлений під час попередніх переговорів та парафований українською стороною. Він має на увазі домовленості, досягнуті під час переговорів у Стамбулі. Водночас Путін висловив претензії до української сторони, заявивши, що вона лише висуває свої вимоги, що, на його думку, не можна назвати переговорами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини