Головна Новини Суспільство Війна з Росією Найголовніша битва року між Україною та РФ: стало відомо, де вона відбудеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Найголовніша битва року між Україною та РФ: стало відомо, де вона відбудеться

Пік наступу росіян на фронті ще попереду

5 серпня 2024, 19:21 comments5433
Поділіться публікацією:

Російські сили продовжують тиск на Донеччині, просуваючись на Покровському напрямку та в районі Часового Яру. Проте піковий момент їхнього наступу ще попереду, заяви військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в інтерв'ю 24 Каналу. Він наголосив, що кульмінацією російського наступу стануть бої за Торецьк. Загалом наступ на Покровському напрямку є частиною більш глобального задуму.

Найголовніша битва року між Україною та РФ: стало відомо, де вона відбудеться

Війна в Україні

На думку Коваленка, правильніше було б назвати цей напрямок Торецько-Покровським, оскільки пріоритетом для ворога зараз є не стільки вихід на Покровськ, скільки повна окупація Торецької агломерації разом з містом Торецьк.

У межах цього задуму, каже експерт, ворог намагається виконати бойові завдання на Покровському напрямку: вийти на лівий берег річки Вовча, просунутися трасою 0511 в напрямку Покровська і перерізати логістичну артерію 0504 від Покровська до Костянтинівки та Часового Яру.

Справа у тому, каже Коваленко, що Торецька агломерація є ключовим елементом, який впливатиме на подальші наступальні дії на Костянтинівку на Краматорському напрямку. Часів Яр також відіграє важливу роль у цьому контексті.

Ситуація на цьому напрямку ускладнюється ще й тим, що ворог сконцентрував там дві групи військ: групу військ "Південь", зона відповідальності якої була Донецька область з самого початку вторгнення в Україну; групу військ "Центр", яка відповідала за Лиманський напрямок (Луганщина – Харківщина), але з жовтня 2023 року її найбільш боєздатні підрозділи перебувають у зоні Покровського напрямку.

"Росіяни сконцентрували тут дві групи військ – декілька загальновійськових армій та навіть танкові дивізії для виконання цих завдань. Однак найголовніша битва буде відбуватися в 2024 році саме за Торецьк", – впевнений Олександр Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що протягом двох місяців Силам оборони доведеться складно на фронті, требу бути готовими до отримання звідти поганих новин.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини