"Найбільше збочення": новий прем'єр Великої Британії відреагував на ракетний удар Росії

Лідер Великої Британії Кір Стармер прокоментував російську атаку на дитячу лікарню "Охматдит" в Києві.

Премʼєр-міністр Великої Британії Кір Стармер відреагував на масований ракетний удар по Україні, який стався 8 липня. За словами британського лідера, росіяни ударом по невинних дітях в Україні здійснюють "найбільш збоченні вчинки".

Кір Стармер прокоментував допис президента України Володимира Зеленського на якому показано наслідки російського удару по одній з найбільших дитячих лікарень у Європі "Охматдит".

"Напади на невинних дітей – це найбільш збоченні вчинки. Ми разом з Україною проти російської агресії – наша підтримка не послабиться", - написав Кір Стармер.

Нагадаємо, що 8 липня Росія завдала масованого ракетного удару по кількох містах України, де влучила у будинки та інші цивільні об'єкти, зокрема в дитячу лікарню у Києві.

За словами мера Києва Віталія Кличка, через російський удар по "Охматдиту" постраждало 16 людей, з яких семеро – діти. Крім того, Кличко додав, що внаслідок російської атаки в дитячій лікарні загинуло двоє дорослих, одна з загиблих була лікарка "Охматдиту".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про перші реакції дипломатів різних країн на російський ракетний удар по дитячій лікарні в Києві. Крім того, відреагували також на російську атаку українські політичні лідери.

Також "Коментарі" писали про те, що президент України Володимир Зеленський заявив про відповідь "нелюдам з Росії" за їх дії проти цивільного українського населення. Крім того, Зеленський назвав керівництво Кремля "виродками" за їх спробу звинуватити Україну в ударі по дитячій лікарні.