Навіщо Україні Курська область: як це може бути пов'язано з ймовірним президентством Трампа

На думку FT, Україна готується до "торгів" з Трампом, захоплюючи Курську область

Україна готується до "торгівлі" з ймовірним президентом США Дональдом Трампом, захоплюючи російські землі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Financial Times".

Прорив кордону в Курській області встановлення контролю над частиною територій РФ може стати "розмінною монетою" у майбутніх переговорах. Київ знає, що на нього тиснуть, щоб вести переговори про припинення війни, особливо якщо Дональд Трамп повернеться до Білого дому після президентських виборів у листопаді. Дипломатично Україна намагалася виступити на передній план, просуваючи власну формулу світу та обіцяючи міжнародну мирну конференцію із запрошенням Росії до 5 листопада.

Журналісти нагадують, що Дональд Трамп вихвалявся, що за одну ніч принесе мир в Україну. Але поки що ніхто не знає, як. Але кілька його колишніх чиновників та радників припустили, що "мир Трампа" може включати територіальні поступки в обмін на значні гарантії безпеки Заходу.

Київ та багато його європейських союзників стурбовані тим, що адміністрація Трампа примушує Україну до несправедливого та нестабільного миру під загрозою припинення постачання озброєння США. Ситуація в Курській області може стати предметом торгів з майбутньою адміністрацією США.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Байден уперше прямо висловився про операцію ЗСУ у Курській області.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи Захід був готовий до подій у Курській області: який шанс випав для України.