Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Навіщо тільки фарбу витрачали": окупанти змінили стелу під час в'їзду до Маріуполя (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

"Навіщо тільки фарбу витрачали": окупанти змінили стелу під час в'їзду до Маріуполя (ФОТО)

Окупанти у Маріуполі змінили в'їзну стелу під назвою міста – намагалися зробити її російськомовною

12 червня 2022, 20:45 comments2299
Поділіться публікацією:

У Маріуполі, який тимчасово перебуває під контролем російських військ, окупанти почали запроваджувати свої порядки. І першочерговим завданням, на їхню думку, стала деукраїнізація стели на в'їзді в місто. Про це на своєму Telegram-каналі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Навіщо тільки фарбу витрачали": окупанти змінили стелу під час в'їзду до Маріуполя (ФОТО)

Окупація Маріуполя / Фото: t.me/andriyshTime

Загарбники замінили букву "і" на "і" і перефарбували назву міста на триколор, заявивши, що тепер "напис виправлено на нормальну російську назву".

"Як змогли — з лайна і палиць розтягли і встромили якусь металеву хрень, щоб було схоже на російське "і". Ну, таке. Очікуємо. Які дизайнери, така і стела", — написав Андрющенко.

У Маріупольській міськраді зазначили, що у місті гуманітарна катастрофа, люди голодують і досі залишаються без води та електрики, а окупанти тим часом займаються "деукраїнізацією".

На зміни стели відреагував український ведучий Андрій Бедняков, який родом із Маріуполя. Він опублікував у Instagram фотографію та написав, що скільки б фарби не використовували окупанти, їм все одно не вдасться знищити синьо-жовті кольори, бо Маріуполь – це Україна.

”Навіщо тільки фарбу витрачали”: окупанти змінили стелу під час в'їзду до Маріуполя (ФОТО) - фото 2


"Все місто в руїнах, а їм головне пофарбувати назву", "Немає такої фарби, щоб знищити УКРАЇНУ в Маріуполі", "Навіщо вони тільки фарбу витрачали, їм швидко тікати, а вони живописом займаються", "Скоро знову повернемо свої фарби на свої місця", "Уся суть Росії 90-х, як виявилася і в 2022 — віджати і привласнити силою. Тільки правду не зафарбуєш", — зазначили користувачі соціальної мережі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що українські копи в окупованому Маріуполі пішли працювати у так звані ДНР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

АЛІНКА З ПІД ХУЙЛА

12 червня 2022, 22:14

ВООБЩЕТО ПРАВИЛЬНО-МАРІУПІЛЬ


Новини