Головна Новини Суспільство Війна з Росією Навіщо Росія готує теракт на Курській АЕС - чи може Путін застосувати ядерну зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо Росія готує теракт на Курській АЕС - чи може Путін застосувати ядерну зброю

Путін уже втратив значну частину влади

4 липня 2023, 09:00
Поділіться публікацією:

Росія продовжує натякати на те, що заради утримання захоплених в Україні територій готова піти навіть на застосування ядерної зброї або ж на підрив Запорізької АЕС, яка давно вже замінована окупантами. Чи наважиться Путін на застосування ядерної зброї чи на підрив ЗАЕС? Чи може бути, що історія із ЗАЕС – для відвернення уваги, а удар агресор готує в іншому місці? Видання "Коментарі" розібралося у цих питаннях, зібравши думки експертів.

Навіщо Росія готує теракт на Курській АЕС - чи може Путін застосувати ядерну зброю

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Росіяни готуються звинуватити у теракті українців

Політичний експерт Олексій Голобуцький у себе в Телеграм висловив думку, що поки всі обговорюють можливий теракт РФ на ЗАЕС, Кремль може вчинити хитро і влаштувати "аварію" і навіть вибух на території Курської АЕС, щоб звинуватити Україну в теракті.

"На території Курської АЕС йдуть масштабні роботи, переміщується велика кількість техніки та людей. Зважаючи на попередні заяви Кремля, це все цілком може бути підготовкою до спланованої "аварії" і навіть вибуху. Винною, за традицією, оголосять Україну", – повідомив Олексій Голобуцький.

За його словами, план окупантів є досить простим. Вони звинуватять в аварії ЗСУ і оголосять "удар у відповідь".

"Що це буде – тактична ядерка чи вибух на ЗАЕС, не так вже й важливо. За відсутності інших козирів, мос*алі таки можуть зважитися на реальне ядерне протистояння", – заявив Голобуцький.

Путін більше не здатний віддати наказ про підрив Запорізької АЕС

Російський опозиціонер, публіцист Андрій Піонтковський в ефірі телеканалу "Еспресо" висловив думку, що російський диктатор Володимир Путін більше не здатний віддавати накази про застосування ядерної зброї внаслідок втрати авторитету після заколоту Пригожина.

"Він (Ред. – Путін) не може тепер наказати нікому, не лише за ядерною зброєю, а й за іншими сценаріями екологічної катастрофи, вибухом атомної електростанції Запоріжжя, титановим заводом, або там обговорювалася можливість підриву власної Курської АЕС, щоб змінити порядок денний. Усі ці варіанти вже виключені – це найважливіший результат втрати значної частини влади", — наголосив Андрій Піонтковський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що чекає на путінський режим найближчі кілька місяців – чим зараз зайняті російські еліти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини