Головна Новини Суспільство Війна з Росією Навіщо була потрібна Курська операція: перші позитивні результати
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо була потрібна Курська операція: перші позитивні результати

Поточні висновки з Курської операції можна охарактеризувати як оптимістичні

23 серпня 2024, 21:52
Поділіться публікацією:

Попри складну ситуацію на Донеччині, наступ ЗСУ на Курську область зіграв на користь України, заявив політолог Ігор Рейтерович.

Навіщо була потрібна Курська операція: перші позитивні результати

ЗСУ наступають на Курщині. Фото з відкритих джерел

"По-перше, Україна повернула собі стратегічну ініціативу. Ворог не знає, як вийти з цієї ситуації з найменшими репутаційними втратами. Зараз Росія знаходиться у стані стратегічної невизначеності, не розуміючи, як повернути ситуацію на свою користь. Другий результат – ми побачили, як в черговий раз вся пропагандистська система РФ буквально розсипалася за перший тиждень наступу української армії у Курській області. Пропагандистська машина противника досі не відпрацювала єдиної інформаційної політики, як взагалі реагувати на події на Курщині. Зараз Кремль потрохи наводить лад у своїй пропагандистській системі. Зокрема, воєнкорам обмежили можливість коментувати події, хоча вони продовжують це робити. В інформаційній політиці РФ починає з’являтися впорядкованість, однак наразі ми не бачимо, щоби у російських пропагандистів була чітка узгоджена позиція щодо подій на Курщині", — заявив Ігор Рейтерович.   

За словами політолога, ще один позитивний момент для України – остаточно стерті "червоні лінії", що вже зрозуміли західні партнери.

"Ймовірніше за все, Захід витримає паузу і згодом поступово скасує всі безглузді заборони щодо застосування своєї зброї. Зауважу, що наші партнери жодним чином не відреагували на повідомлення, що російські колони у Курській області були знищені ракетами Himars. Тобто, ситуація із застосуванням західної зброї на російській території розвивається у позитивному для України ключі. Навряд чи хтось зараз може достеменно сказати, який фінальний задум Курської операції. Тож залишається сподіватись, що позитивних наслідків буде ще більше", — підсумував він.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини