Головна Новини Суспільство Війна з Росією Натяк на удари по РФ: Блінкен зробив нову заяву про застосування Україною західної зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

Натяк на удари по РФ: Блінкен зробив нову заяву про застосування Україною західної зброї

Держсекретар США Блінкен підтвердив, що Україна може сама вирішувати, як застосовувати поставлену Заходом зброю

4 жовтня 2023, 08:50
Поділіться публікацією:

Українська влада та ЗСУ мають право самостійно приймати рішення, де і в яких обставинах застосовувати озброєння, передане західними союзниками. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Натяк на удари по РФ: Блінкен зробив нову заяву про застосування Україною західної зброї

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

"Важливо зазначити, що рішення про те, як застосовувати західну військову техніку і де застосовувати — ці рішення приймати виключно українцям. Вони повинні вирішувати, як найкраще захищати свою країну, як найкраще повернути землі. Ми залишаємо це виключно на їх розсуд, Тут наш вплив на ситуацію може бути лише консультаційним", — заявив Блінкен.

Він уточнив, США не збираються "заохочувати" завдання ударів української армії по території Росії і не підтримують подібні атаки. При цьому держсекретар уточнив, що остаточне рішення щодо здійснення цих атак у будь-якому випадку залишається за українським керівництвом. Тільки українські командири, які безпосередньо приймають важливі рішення на полі бою, найкраще знаю, де і за яких обставин максимально ефективно застосувати ту чи іншу зброю.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Байдена відреагували на демонстрацію Іраном нових безпілотників.

Також видання "Коментарі" повідомляло – після того, як Київ не дочекався позитивного для себе рішення США щодо допомоги Україні на тлі можливого шатдауну, підтримка американського народу не похитнулася. Так вважає глава українського МЗС Дмитро Кулеба, запевняючи, що зараз Київ веде переговори з усіма представниками Конгресу, домагаючись, щоби подібних рішень більше не повторилося. Тим часом, з боку політиків-республіканців йдуть меседжі у стилі – треба більше уваги внутрішньоамериканським проблемам, а не Україні. А тут ще й відомий американський мільярдер, власник соцмережі X та компанії Tesla Ілон Маск робить уїдливі випади на адресу українського керівництва. І хоч Білий дім обіцяє продовжувати підтримку, а у Пентагону нібито залишилося ще понад 5 млрд доларів на зброю та іншу допомогу з безпеки для України, проблеми – очевидні. Що терміново має робити наше найвище військово-політичне керівництво, щоб виправити ситуацію? Чи слід очікувати найближчим часом якихось радикальних кроків? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини