Головна Новини Суспільство Війна з Росією НАТО може почати збивати ракети РФ: МЗС Польщі розкрило подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО може почати збивати ракети РФ: МЗС Польщі розкрило подробиці

НАТО розглядає варіант збиття ракет РФ біля своїх кордонів

26 березня 2024, 11:37
Поділіться публікацією:

У НАТО розглядають варіант збивання російських ракет, коли вони летять у бік території Північноатлантичного альянсу. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив заступник міністра закордонних справ Польщі Анджей Шейна, повідомляє "RMF FM".

НАТО може почати збивати ракети РФ: МЗС Польщі розкрило подробиці

Російські ракети. Фото з відкритих джерел

"У НАТО аналізують різні концепції, зокрема, що такі ракети слід збивати, коли вони вже дуже близькі до кордону НАТО — але це має відбуватися за згодою української сторони та з урахуванням міжнародних наслідків. Тоді ракети НАТО вражали б російські ракети за межами території дії Договору (Ред. – Альянсу)", – зазначив Анджей Шейна.

Заступник міністра зазначив, що порушення повітряного простору Польщі російською ракетою у ці вихідні було перевіркою міцності оборони та пильності польських Збройних сил.

За його словами, РФ не хотіла нічого провокувати, адже росіяни знали, що якщо ракета просунеться далі вглиб Польщі, її зіб'ють.

Чиновник наголосив, що агресор не повинен нав'язувати Альянсу якісь правила.

"Він має звикнути до того, що сторона НАТО, сторона демократичних держав, ЄС почне задавати певний тон, коли йдеться про вирішення конфлікту в Україні", – сказав Шейна.

Він додав, що в НАТО дуже серйозно ставляться до загроз Путіна. Він показав, що здатний на все. Зараз, окрім сотень тисяч поранених та вбитих з обох боків, він домігся того, що Швеція та Фінляндія приєдналися до НАТО. У липні відбудеться черговий саміт НАТО. Є консолідація країн ЄС, відновлення Веймарського трикутника, наголосив Шейна.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Литві здивовані рішенням Польщі не збивати російські ракети.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rmf24.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

26 березня 2024, 11:48

Тобто НАТО вже може припинити спокійно спостерігати як ракети летять на наші міста. Тепер чекаємо що мажори Садового Порошенка Данилова Косюка Ріната Бені іншої подібної нечисті нарешті припинять спокійно спостерігати як ворог завойовує Україну і підуть захищати те чим все життя харчувались.


Новини