Головна Новини Суспільство Війна з Росією НАТО готує Україні "зелене світло": Рютте обговорює шляхи членства
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО готує Україні "зелене світло": Рютте обговорює шляхи членства

Марк Рютте прокоментував ключовий пункт українського Плану перемоги

сьогодні, 16:38
Поділіться публікацією:

Нещодавно у Брюсселі, під час пресконференції із шведським прем'єром Ульфом Крістерссоном, генсек НАТО Марк Рютте розповів про перший пункт українського Плану перемоги, що включає приєднання України до Альянсу. 

НАТО готує Україні "зелене світло": Рютте обговорює шляхи членства

Марк Рютте відповідає на запитання щодо Плану перемоги

Марк Рютте нагадав про свої нещодавні візити та розмови з президентом Володимиром Зеленським, де обговорювалися важливі питання Плану перемоги. За його словами, НАТО тісно співпрацює з Україною, щоб обговорити наступні кроки і зробити процес успішним. Однак, конкретики щодо переговорів він не розкрив.

"Я дуже добре обізнаний з усіма елементами Плану перемоги. Як ви також знаєте, НАТО у Вашингтоні вирішило зробити шлях до членства в НАТО для України незворотнім. Про це чітко було заявлено. І ми перебуваємо у тісному контакті з союзниками, з Україною, аби з'ясувати, як ми можемо зробити наступні кроки успішним та плідним чином", — наголосив Рютте.

На саміті лідерів НАТО були ухвалені ключові рішення, зокрема про створення спеціального координаційного командування у Вісбадені і про укладення багатьох двосторонніх безпекових угод між Україною та членами Альянсу.

За словами Рютте, План перемоги має багато складових, але найважливіше — підготувати Україну до міцної позиції для майбутніх переговорів про припинення війни. Він висловив надію, що Україна зможе ефективно використати ці можливості для зміцнення своїх позицій на міжнародній арені.

"Усе це, фактично, закладає міст до членства в НАТО у майбутньому. Але План перемоги не лише про запрошення щодо набуття членства в НАТО. План перемоги має багато елементів і як це сьогодні президент Зеленський пояснив своєму парламенту", — сказав Рютте.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини