Головна Новини Суспільство Війна з Росією Наступ РФ на Авдіївському напрямку: стали відомі нові плани ворога
commentss НОВИНИ Всі новини

Наступ РФ на Авдіївському напрямку: стали відомі нові плани ворога

Завдяки перегрупуванню окупантів ЗСУ змогли вирівняти ситуацію в районі Очеретине

30 квітня 2024, 21:28
Поділіться публікацією:

Українські війська використали перегрупування росіян для вирівнювання ситуації поблизу Очеретине на Авдіївському напрямку. Однак ворог починає вводити нові сили, щоби максимально розвинути успіх, пише офіцер ЗСУ Микола Мельник.

Наступ РФ на Авдіївському напрямку: стали відомі нові плани ворога

РФ продовжує наступати в районі Авдіївки. Фото з відкритих джерел

"Попри першочергову задачу створити південний фас охоплення Торецького укріпрайону та вклинитися в трасу Покровськ-Костянтинівка, противник буде намагатися одночасно розширювати окупацію на схід від населеного пункту, поки наші сили не впруться на черговому рубежі. Тоді ворог буде змушений вчергове перегруповуватися, оскільки атакувати в режимі нон-стоп можливо лише при потужній логістиці та безперебійності "гарматного м'яса", а так буде не завжди", — наголосив офіцер ЗСУ.

Військовослужбовець зазначив, що наразі ворог вводить у бій нові сили, щоби розширити Очеретинський плацдарм. На його думку, бій за Сокіл та витіснення Сил оборони до чергової лінії каскадної оборони — питання часу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники продовжують продавлювали українську оборону на Авдіївському напрямку, відзначає офіцер ЗСУ Микола Мельник. "Противник зрозумів, що ЗСУ відчувають тотальний голод в усьому, а тому намагається скористатись ситуацією та кидає в бій резерви. Тактика проста — прорив в одному місці із стрімким розгортанням у фланги сусідніх підрозділів", — написав офіцер ЗСУ.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що прем'єр-міністр Словаччини Робер Фіцо, коментуючи збір словаками 4 млн євро на закупівлю боєприпасів для України, заявив, що "це немов пукнути в дерево". "Через рік-два буде так само. Всі гроші будуть витрачені. Можливо, щось розікрадуть, але в Україні нічого не зміниться. Ми будемо там, де є. Це моя позиція. Тому я надаватиму перевагу припиненню вогню за будь-яку ціну", — додав Роберт Фіцо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини