Головна Новини Суспільство Війна з Росією Наступ на Харківщину: окупанти пробують закріпитися на околицях Вовчанська
commentss НОВИНИ Всі новини

Наступ на Харківщину: окупанти пробують закріпитися на околицях Вовчанська

14 травня 2024, 23:11
Поділіться публікацією:

На Харківщині російська армія намагається закріпитись на північних околицях Вовчанська, щоби продовжити просування з метою захоплення міста.

Наступ на Харківщину: окупанти пробують закріпитися на околицях Вовчанська

Ворог продовжує штурмувати Вовчанськ. Фото з відкритих джерел

"З допомогою залучення великої кількості піхоти ворог пробує займати будинки на півночі міста. Сили оборони докладають зусилля, щоби відтіснити росіян. Йдуть важкі бої. На підтримку окупантів активно працює артилерія, рівняючи все з землею. Рух в напрямку міста здійснюється зі сторони населеного пункту Гатище-Плетенівка", — йдеться у повідомленні Telegram–каналу Deep State.

Повідомляється, що противник також намагається закріплятись в населених пунктах Стариця-Бургуватка з метою подальшого просування на західні околиці Вовчанська.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Чехії Петр Павел заявив, що Європа знаходиться на початку тривалої конфронтації з Росією. "Якщо ми цього не зробимо, це може призвести до значних ускладнень у майбутньому. Москва хоче відновити імперську велич Радянського Союзу, включно з його сферою впливу, про що Росія говорить відкрито. Ми повинні готуватися до того, що РФ не буде мирним партнером. Коли Росія діє проти наших інтересів, ми повинні протистояти їй. Інакше наш спосіб життя і наші цінності опиняться під загрозою", – заявив Петр Павел.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Україна до середини літа отримає достатню кількість зброї від міжнародних партнерів, що дозволить їй реально змінити ситуацію на фронті, вважає полковник запасу, військовий експерт Петро Черник. Військовий експерт наголосив, що на 95% забезпечення загарбників озброєнням на окупованій українській території здійснюється через залізницю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини