Головна Новини Суспільство Війна з Росією Настав час для справедливого миру: генсек ООН зробив заяву про війну Росії проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Настав час для справедливого миру: генсек ООН зробив заяву про війну Росії проти України

Також генсек ООН наголосив на важливості притягнення до відповідальності всіх винних у скоєнні військових злочинів

24 лютого 2024, 07:30 comments1172
Поділіться публікацією:

Генсек Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерреш під час засідання Ради Безпеки ООН, приуроченого до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну, закликав до встановлення справедливого миру, що ґрунтується на дотриманні міжнародного права. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "CNN".

Настав час для справедливого миру: генсек ООН зробив заяву про війну Росії проти України

Антоніу Гутерреш. Фото: із відкритих джерел

Антоніу Гутерреш наголосив, що РФ своєю військовою агресією проти України прямо порушила Статут ООН та міжнародне право.

"Пройшло два роки та десять років після спроби Росії незаконно анексувати українську Автономну Республіку Крим та місто Севастополь. Війна в Україні залишається відкритою раною у серці Європи", — сказав генсек.

Гутерреш заявив, що вже "настав час для миру — справедливого миру, заснованого на Статуті ООН, міжнародному праві та резолюціях Генеральної Асамблеї".

Також генсек ООН наголосив на важливості притягнення до відповідальності всіх винних у скоєнні військових злочинів, зокрема тортурах, заподіяних цивільним особам та ув'язненим, та у сексуальному насильстві.

Крім того, додав Гутерреш, майже чотири мільйони українців стали внутрішньо переміщеними особами, а понад 14,5 мільйона людей усередині країни потребують гуманітарної допомоги.

Генсек ООН також попередив про розширення конфлікту та "роздування регіональної нестабільності".

Читайте також на порталі "Коментарі" — сьогодні 24 лютого вже два роки з початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну. Так звана "спеціальна військова операція" явно затягнулася, але путінський режим, розпочавши агресію, вже не може зупинитися, тому що це загрожує його падінням. Тому вустами того ж таки екс-президента РФ Дмитра Медведєва (наразі – заступника голови Ради безпеки) анонсує плани щодо захоплення Києва, Одеси і так далі. Незважаючи на величезні втрати заради захоплення Авдіївки, окупаційна армія готова до нового наступу, бо має великі резерви. Україна таких, на жаль, не має. А падіння допомоги з боку союзників не дає нам можливості компенсувати це хоча б військово-технічною перевагою. ЗСУ гостро відчувають "снарядний голод", але продовжують демонструвати чудеса мужності. Експерти спеціально для порталу "Коментарі" продовжують аналізувати перебіг російсько-української війни (що йде вже десять років) у другу річницю її повномасштабної фази.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини