Головна Новини Суспільство Війна з Росією Настала нова реальність. Як наступ на Курськ допоміг Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Настала нова реальність. Як наступ на Курськ допоміг Україні

Завдяки Курській операції Україна повернула ініціативу на фронті

24 серпня 2024, 18:59
Поділіться публікацією:

Після невдалого контрнаступу ЗСУ на Півдні, на який були великі очікування, у багатьох громадян з’явилося відчуття, що Україна остаточно втратила ініціативу на полі бою. Однак Курська операція повернула віру в те, що Україна спроможна повертати собі ініціативу, заявив політолог Іван Ус.

Настала нова реальність. Як наступ на Курськ допоміг Україні

ЗСУ наступають на Курщині. Фото з відкритих джерел

"Завдяки наступальній операції в Курській області ми знову опинилися у новій реальності. Раніше офіційний Київ говорив про відновлення кордонів 1991 року, що означало, що Росія має повернути українські території в односторонньому порядку. Тепер не лише Україна хоче повернути свої території, але й Росія – свої. Так, зараз це трохи більше тисячі квадратних кілометрів. Але повернення до кордонів 1991 року тепер означає крок назад як з боку Росії, так і з боку України", — заявив Іван Ус.

За словами експерта, Курська операція знову привернула до України нечувану увагу.

"З власного досвіду можу сказати, що, наприклад, чимало місяців поспіль арабське телебачення майже не згадувало Україну. Зараз російсько-українська війна знову стала новиною №1 на арабському телебаченні. Події у Курській області викликали великий ажіотаж у міжнародних медіа, що спонукає світ збільшувати допомогу Україні. Ну і, звісно ж, варто згадати про "червоні лінії", яких напередодні Курської операції було щонайменше 34 за підрахунками західних медіа. Тепер вони остаточно стерті. Навіть Німеччина, яка завжди була обережною у підтримці України, вже не проти використання своєї зброї на російській території", — зазначив політолог.

За його словами, Курська операція змінює філософію ставлення до Росії, знімаючи надумані обмеження.

"До лідерів Заходу приходить усвідомлення, що потрібно знищити Росію, щоби Росія не знищила їх", — додав він.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини