Головна Новини Суспільство Війна з Росією Настає новий раунд війни: історик вказав на важливу деталь
commentss НОВИНИ Всі новини

Настає новий раунд війни: історик вказав на важливу деталь

Протистояння в Україні – війна між Заходом та Сходом

6 липня 2024, 11:45 comments1542
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що останнім часом значно почастішали розмови про можливі переговори між Києвом і Москвою за участю посередників, йдеться не про повне встановлення миру, а лише про можливе перемир'я. Протистояння на українській території є цивілізаційним – це війна між Заходом та Сходом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Radio NV" розповів професор Українського католицького університету, історик Ярослав Грицак.

Настає новий раунд війни: історик вказав на важливу деталь

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Історик зазначив, навряд чи можна говорити про припинення цієї війни, "поки ця Росія не зазнає колапсу".

"Мова йде про пошук зараз способу співжиття, щоб нарощувати потенціал і готуватися до нового раунду війни. Яким він буде, ми не знаємо. Але така логіка. Ідея така, що російська система... нежиттєздатна довгостроково, і рано чи пізно колапсує", — наголосив історик.

Цікаво, що американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що російський диктатор Володимир Путін пов'язує свою заяву про "остаточне" припинення війни зі знищенням української державності. Іншого варіанта закінчення протистояння не сприймає.

В ISW вважають, що зараз Путін не бажає приймати нічого, крім знищення української державності та ідентичності. Про це говорять його зауваження та вимоги.

Експерти нагадали, що Путін як попередня умова для завершення війни зажадав повного виведення українських військ з Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, над якими РФ не має повного контролю. Крім того, він вимагав визнати російську окупацію.

Читайте також на порталі "Коментарі" – жорстокі бої на фронті не вщухають. Однак жодна зі сторін не може досягти стратегічного успіху у війні. Про що свідчить така ситуація? Коли може вирішитись доля війни? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини