Головна Новини Суспільство Війна з Росією Наскільки значущим є звільнення Роботино – чому на багатьох росіян чекає полон
commentss НОВИНИ Всі новини

Наскільки значущим є звільнення Роботино – чому на багатьох росіян чекає полон

Для ЗСУ важливими є квадратні кілометри і що на них знаходиться

29 серпня 2023, 15:55
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що Генштаб і Міноборони досить стисло повідомляє про просування українських захисників на південному напрямку, щоб не давати відомості противнику, можна припустити, що ЗСУ все ж таки мають хороші успіхи на цьому напрямку фронту. Які є новини із Херсонської та Запорізької областей? Про що можна говорити? Видання "Коментарі" розбиралося з цих питань, вивчивши думки експертів.

Наскільки значущим є звільнення Роботино – чому на багатьох росіян чекає полон

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Військовим важливіше зробити все, щоб ворогові було важче пересуватися, підвозити боєкомплект і так далі

Військовий експерт Олексій Гетьман в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив, що деокупація села Роботине у Запорізькій області справді значний результат під час наступу ЗСУ, проте тепер варто кинути всі сили, щоб сконцентруватися на розборі другої лінії оборони супротивника.

"Чому село не має принципового значення? Звичайно, важливо, що ми його звільнили. Але ми боремося не за окремі села, ми намагаємося прорвати потужну оборону. Тому треба зосереджуватися не на самому Роботино, а на тому, що ми пройшли першу лінію, впритул підійшли до другої, а у деяких місцях скоро почнемо проривати і її", — висловився експерт.

Він додав, зараз на південному напрямку навіть не так важливо взяти під контроль, якнайбільше населених пунктів, скільки встановити контроль над ключовими дорогами та панівними висотами.

"Згадайте, як це було під Бахмутом, а до цього під Сєвєродонецьком та Лисичанськом. Запеклі бої велися не як за самі міста, як за дороги, якими вони постачалися", — прокоментував експерт.

Під час проведення операції ще з правобережжя Херсонської області там може виникнути дуже складна ситуація з погляду військовополонених для Росії.

При цьому військовий експерт, заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив думку, що хороші новини надходять не лише із Запорізької області, а й Херсонської.

"Якщо ми подивимося, куди рухається українська армія, з якою метою одна з цих цілей – перерізання наземного коридору. Але тут сталося б ще одне перерізування. Тобто цей суцільний театр воєнних дій, який триває від Харківської області аж до Криму, був би розрізаний на два різні театри воєнних дій, які умовно можна було б назвати Кримським та Донбаським", – зазначив експерт.

За його словами, якщо ЗСУ вдасться вирішити питання з поділом, то Херсонська область може виявитися відрізаною і ті російські війська, які знаходяться на Херсонщині, ризикують дуже швидко опинитися в полоні.

Разом з тим Михайло Самусь зазначив, що якщо театр воєнних дій буде розрізаний, наприклад, при виході до Мелітополя Запорізької області, то логістичні ланцюжки російських окупаційних військ на півдні дуже страждатимуть.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що відбувається між Путіним та ФСБ – чому на 100% гарантувати смерть Пригожина не можна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини