Головна Новини Суспільство Війна з Росією Наскільки реалістичним є план Трампа: чому Путін поспішає з перемогами на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Наскільки реалістичним є план Трампа: чому Путін поспішає з перемогами на фронті

У новому плані Трампа щодо війни в Україні, насправді, немає нічого нового, вважає політолог Максим Ялі

25 червня 2024, 14:43
Поділіться публікацією:

План Дональда Трампа щодо врегулювання російсько-української війни насправді не несе нічого нового, про нього політик уже заявляв не раз, каже політолог Максим Ялі. На його думку, цей план навряд буде змінено, якщо Трам отримає перемогу на президентських виборах у США.

Наскільки реалістичним є план Трампа: чому Путін поспішає з перемогами на фронті

Дональд Трамп

"Відповідно, Росія і поспішає захопити території Донецької та Луганської областей. Все, що відбувається у Харківській області – це маневр із відволікання резервів ЗСУ, щоб швидше вирішити головні завдання. Ну і для подальшого торгу територіями", — вважає політолог.

Тому, на його думку, головне завдання зараз — зберегти контроль над територіями на Донеччині, щоб не дозволити ворогові наблизитися до Дніпра.

"Далі будуть два варіанти: або Путін погодиться на "заморожування" по лінії розмежування, або Україна почне отримувати озброєння не по "чайній ложечці". Важелів тиску на Зеленського у Трампа достатньо. І він уже продемонстрував взимку-навесні у Конгресі, що буде, якщо Зеленський не погодиться на запропоновані Трампом умови перемир'я", — стверджує Ялі.

На його думку, про жодний мирний договір мови не може бути в принципі. Він вважає, що йдеться про "заморожування" на чотири роки до наступних виборів у США.

"Ну, а там усе залежатиме від того, наскільки вдало ми скористаємося наданою паузою для підготовки до можливої нової фази війни. Витратимо його так само "ефективно", як у 2015-2022 роках, можливо, буде нова "гаряча" фаза. Якщо зміцнимо обороноздатність і проведемо необхідні реформи та вийдемо на фінішну пряму щодо переговорів щодо вступу до ЄС – нової фази війни швидше за все вдасться уникнути", — каже Ялі.

Тобто, наголошує політолог, далі все залежатиме в основному від нас і які уроки ми винесемо з війни 2014-2025 років.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про план Трампа щодо зупинення війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини