Наші воїни тримаються з останніх сил: DeepState розповів, яке місто РФ рівняє із землею

Аналітики DeepState сигналізують, що ситуація поблизу Вугледару критична

Ситуація навколо міста Вугледар Донецької області щогодини лише ускладнюється. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляють аналітики моніторингового проекту DeepState.

"Ситуація навколо міста критична та продовжує ускладнюватися. К*цапи пробують оточити населений пункт, а паралельно з цим, вони його просто рівняють із землею артилерією, КАБАми тощо. Тримати до останнього - означає ставити руїни вище за ціну наших військових, що є неприпустимим" , - йдеться у повідомленні у Telegram.

Аналітики проекту зазначають, що наші захисники продовжують тримати оборону.

"Про сьогоднішні наслідки треба було думати раніше, а тепер уже пізно. Хоча бійці 72 бригади не здаються і незважаючи на все продовжують виконувати свою роботу", – йдеться у повідомленні.

За тими відео, які оприлюднив DeepState, видно, що весь Вугледар покритий хмарами диму. Це наслідок численних влучень по місту.

Аналітики зазначають, що кадри з розбомбленого Вугледару потрібно показувати західним партнерам, які ніяк не можуть дійти згоди та дати добро на удари далекобійною зброєю по Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Вугледар, який раніше був зручним для оборони завдяки своєму розташуванню на висоті, зазнав значних руйнувань через активні удари російськими авіабомбами (УАБ). Внаслідок цього ворогові вдалося просунутися на фланги української оборони. Таку заяву у Telegram зробив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

Також видання "Коментарі" повідомляло – понад два роки під Вугледаром точаться важкі бої. ЗСУ обороняють цю ділянку фронту. За цей час сили бійців виснажилися, і вони ризикують бути оточеними та відрізаними, оскільки окупанти продовжують просуватися на північ від міста. Про це пише аналітик Forbes Девід Акс.