Нарешті хороші новини з Покровська: у ЦПД розповіли, що вдалося ЗСУ

У ЦПД заявляють, що під Покровськом вдалося зупинити активний наступ росіян

Українські захисники зуміли зупинити наступ російських окупаційних військ під Покровськом Донецької області. Також відомо ще про один успіх ЗСУ. Як передає портал "Коментарі", про це в Telegram повідомляє голова Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрій Коваленко.

"Під Покровським вдалося зупинити активний наступ росіян зараз", - розповів голова Центру протидії дезінформації.

Крім того, за даними Андрія Коваленка, спробу прориву ворога до Любимівки в Курській області також зупинено.

Зазначимо, на той час в Інституті вивчення війни не настільки оптимістичні. Там повідомляють, що згідно з останніми геолокаційними кадрами, російські війська знову мають просування на Донецькому напрямку.

Як видно з геолокаційних кадрів від 1 жовтня, противник нещодавно незначно просунувся на північ від Спірного (на південний схід від Сіверська). Російські воїнкори 2 жовтня заявили, що війська РФ захопили Верхньокам'янське на схід від Сіверська, але ISW не виявив підтвердження цим заявам.

Зазначається, що противник, 2 жовтня, продовжив наступальні операції в районі Годин Яру. Проте підтверджених змін лінії фронту у цьому районі не було.

Читайте також на порталі "Коментарі" – тепер уже офіційно підтверджено, що Україна втратила Вугледар , який зайняли ворожі війська. Як РФ вдалося захопити чергове місто-фортецю Донецької області? Яка загроза зросла в рази? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.