Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нардеп визнав, що Київ вже намагаються підштовхувати до переговорів з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп визнав, що Київ вже намагаються підштовхувати до переговорів з РФ

Нардеп Єгор Чернєв прокоментував вкиди щодо готовності України поступитися територіями

сьогодні, 06:40
Поділіться публікацією:

Останні тижні у західній пресі почали з’являтися заяви щодо нібито готовності офіційного Києва відмовитися від частини своїх територій замість членства в НАТО, але це не відповідає дійсності. Так Київ можуть намагатися "підштовхнути до переговорів". Як інформує портал "Коментарі", таку думку в ефірі YouTube-каналу РБК-Україна висловив народний депутат, голова постійної української делегації у Парламентській Асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

Нардеп визнав, що Київ вже намагаються підштовхувати до переговорів з РФ

Переговори. Фото: з відкритих джерел

Зокрема так парламентер викосився, коментуючи публікацію видання Financial Times, де стверджувалося, що в Україні "дедалі більше схиляються" до сценарію, коли РФ утримає контроль над окупованими територіями, а Україна отримає членство в НАТО. 

"Чесно кажучи, мені дивно зараз дивитися на такі вкиди, і ми бачили, що МЗС наше спростовує, що ведуться такі переговори. Але мені здається, що це досить симптоматична історія. Тобто таким чином нас зокрема підштовхують до таких переговорів на міжнародній арені і підводять", – говорить Єгор Чернєв.

Нардеп зазначив, що Україну підштовхують до переговорів з РФ різними способами. Одним із них є обмеження на удари по російській території західним далекобійним озброєнням. Але такі переговори важко назвати мирними, оскільки Київ фактично примушують до цього процесу та розмов про відмову від своїх територій.

В той же час керівник Центру громадської аналітики "Вежа" Валерій Клочок вважає, що матеріал в "Financial Times" з’явився не просто так.

"Я з високою долею ймовірності допускаю, що буде рішення про перспективи нашого членства в Альянсі. Зараз багато мови про це в західних ЗМІ. Це не випадково. Тим паче поважне видання "Financial Times" публікує сьогодні відповідну статтю. Можна було б відкинути цю ідею на задній план або розглядати її як гіпотетичну, але, якщо її озвучив тоді ще чинний генсек НАТО Єнс Столтенберг, то, ймовірніше за все, між країнами-учасницями Альянсу є така думка і її пропонують президенту України Володимиру Зеленському. Звісно, варто звернути увагу на сьогоднішній коментар Подоляка (радник голови ОП – ред.) про те, що така пропозиція для Офісу неприйнятна. Але причиною його появи є саме політичні мінуси, які отримує Офіс, погоджуючись на цей план, тому що риторика йде про нібито торгівлю землею. Але направду про торгівлю землею мова не йде. Це вже інтерпретація такої ініціативи, яка викривлює взагалі цю ідею", – зазначив експерт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини