Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нардеп розповів, як живе Мелітополь під окупацією
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп розповів, як живе Мелітополь під окупацією

В Запорізькій області тривають бої та обстріли, окупанти грабують населення та підприємства

8 червня 2022, 11:20
Поділіться публікацією:

За інформацією мера Мелітополя Івана Федорова, окупанти продовжують грабувати підприємства, елеватори та людей на окупованих територіях Запорізької області. З блокпостів Мелітопольського района росіяни перемістилися в місто, дееяких перемістили в Херсонську область, адже там ЗСУ здійснюють контратаки, а в російській армії не вистачає живої сили.

Нардеп розповів, як живе Мелітополь під окупацією

Фото Телеграм Запорізька ОВА

На передову російське командування кидає непідготовлених до боїв військових, які раніше чергували на блок-постах. Відомо, що наразі залишилися лише блокпости в місті Мелітополь, а 15 ОТГ майже без росіян. 

В місті працюють партизани, знищено вже 100 окупантів, місцеві розклеюють листівки з попередженням колаборантам про відповідальність за зраду. Окупанти пропонують місцевим скупити черешню по 10 грн за кілограм. В місті немає зв'язку та інтернету, на продукти зросли ціни, багато магазинів не працюють. На вулицях росіяни вивісили радянські прапори та пропагандистські білборди.

За інформацією Запорізької ОВА на окупованих територіях ускладнена ситуація з виплатами соціальної допомоги, пенсій, ліками та медичною допомогою. Окупанти грабують домівки громадян, роздають паспорти росії, викрадають людей. В місті Мелітополь та Токмак, селі Копані Пологівського району за добу росіяни викрали трьох місцевих чоловіків, — повідомляють в ОВА.  В с. Новокам’янка, Кінські Роздори, Кам’янка, Солодководне,  смт. Більмак Пологівського району та с. Дніпровка  Василівського району окупанти викрали шість легкових та три вантажних автівки.

Також окупанти, за інформацією Олександра Старуха, голови ОВА, намагаються відновити роботу порту у Бердянську, щоб вантажити крадене майно на свої кораблі.

Протягом доби окупанти обстріляли Оріхів, Гуляйполе, смт. Комишуваха, село Таврійське, село Новоданилівка, село Новоандріївка Пологівського району, село Кам’янське Василівського району. Зранку 8 червня над Запоріжжям збили ракету.

Як писав портал "Коментарі", опитування показало, як українці ставляться до переселенців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини