Головна Новини Суспільство Війна з Росією Глава ООН вказує на масові порушення прав людини в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава ООН вказує на масові порушення прав людини в Україні

Антоніу Гутерреш вважає, що російські військові створили найбільші порушення прав люди за останні роки.

27 лютого 2023, 12:56
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш засудив російську агресію в Україні на 52-й сесії Ради з прав людини, зазначивши, що вторгнення Росії спричинило найбільші порушення прав людини у наш час. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на виступ Гутерреша.

Глава ООН вказує на масові порушення прав людини в Україні

Генсек ООН Антоніу Гутерріш. Фото з відкритих джерел

Генсек ООН Антоніу Гутерреша виступив на засіданні Ради ООН з прав людини розповів, що відбулось з нагоди 75-річчя Загальної декларації прав людини в Женеві. Під час промови Гутерреш засудив російську агресію та перелічив деякі злочини.

"Російське вторгнення в Україну спричинило наймасовіші порушення прав людини, з якими ми живемо сьогодні. Управління Верховного комісара з прав людини задокументувало десятки випадків пов’язаного з конфліктом сексуального насильства над чоловіками, жінками та дівчатами", — сказав глава ООН.

Гутерреш зазначив, що Росія завдає страждання багатьом мешканцям України своїми нападами на мирних громадян. Окрім того, глава ООН розповів, що відбувались порушення міжнародного права щодо військовополонених та випадків незаконного затримання цивільних осіб з боку російських військовослужбовців.

Під час виступу він закликав уряди та міжнародні установи поважати права людини, адже за його словами деякі країни часто зловживають цим поняттям.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська пропаганда назвала головного ворога РФ. Як виявилось — це не Україна.

Також "Коментарі" писали про п'ять сценаріїв, згідно з якими закінчиться війна в Україні. Серед яких є російський чи український прорив та варіант замороженого конфлікту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини