Головна Новини Суспільство Війна з Росією Намагаються втиснутися у «вікно», - експерт про поспішні наступи РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Намагаються втиснутися у «вікно», - експерт про поспішні наступи РФ

ЗСУ уже з середини березня матиме потужне західне озброєння. Розуміючи обмеженість в часі і нетривалу перевагу в силах, армія ворога намагається просунутися на фронтах

7 лютого 2023, 22:35
Поділіться публікацією:

У російської армії є вікно можливостей максимум до середини березня, то ж у найгарячіших точках фронту зараз справжнє пекло. Про це в Телеефірі заявив військовий оглядач, колишній речник Збройних сил України Владислав Селезньов, пишуть "Коментарі".

Намагаються втиснутися у «вікно», - експерт про поспішні наступи РФ

За його словами, західні партнери України діють згідно з ухваленими у них нормами, правилами та алгоритмом під час реалізації планів щодо постачання військово-технічної допомоги для українських Сил оборони.

Росіяни нервують, вони поспішають, у них буквально вікно можливостей до початку березня, можливо, до середини березня, коли перші зразки тієї самої техніки, анонсованої в межах 8 пакету “Рамштайн” надійде на озброєння ЗСУ. Ми всі прекрасно розуміємо, на полі бою рівних БМП Bradley немає у путінської армії. І відповідно в цьому протистоянні українська армія набуває тих самих дуже важливих чинників, необхідних не тільки для успішної оборони, а й для не менш успішного контрнаступу", — каже Селезньов.

Як він пояснює, процес зосередження наших ресурсів, стратегічних резервів, за допомогою яких українська армія проводитиме контрнаступ, історія не швидка. Необхідно щонайменше назбирати на певній ділянці фронту і мати резерви на щонайменше 3-4 тижні активних бойових дій. Це досить великий обсяг матеріально-технічних засобів. І, безумовно, російська розвідка стежить за переміщенням українських Сил оборони та процесом західної підтримки.

Тут чимало буде клопоту в наших логістів, які забезпечуватимуть переміщення, зокрема, і техніки, яку ми отримуємо від наших західних партнерів. А поки цей процес відбувається, путінська армія поспішає. Вона атакує зараз фактично на п’яти напрямках. Атакує, не шкодуючи "живота свого". Маркер російських втрат за минулу добу збільшився більш ніж на 1000 багнетів" — аналізує Селезньов.

Як каже ексречник ЗСУ, ці втрати і далі зростатимуть, бо нічого іншого, ніж піхотно-артилерійські штурми, нині російські генерали запропонувати не можуть. У результаті - вони зазнають величезних втрат.

Прикладом тому піврічна ситуація на фронтах. У проміжок часу між липнем минулого року і січнем 2023 року фактично єдиний населений пункт, який узяли путінські солдати під контроль, - це знищене до нуля і стерте з лиця землі російською артилерією українське місто Соледар Донецької області.

 “Вони вперлися в українські бойові позиції в районі Червоної гори і просунутися далі не можуть, тому що там багатоешелонована стійка оборона Сил оборони України. Тому путінська армія продовжує зазнавати втрат, українська армія в обороні вимотує весь військовий потенціал путінської армії. Тому, коли ми чуємо, що ось-ось почнеться масштабний наступ російської армії, я тоді ставлю запитання - а що відбувається від 25 січня цьогоріч під Вугледаром? Де три російські бригади і щонайменше 5 полків безперестанку атакують українські позиції. Хіба не це складова того самого масштабного штурму? До речі, штурмують росіяни без успіху, крім того, що постійно збільшують свої втрати”, — заявив колишній речник ЗСУ.

Разом з тим він констатував, що ми не маємо права недооцінювати противника. Ворог не шкодує особового складу, діє напористо, намагається на тих ділянках фронту, де має бодай найменшу перевагу, зосереджувати всі сили і засоби, намагаючись продавити українську оборону. І зараз на п’яти основних ділянках фронту, фактично пекло щодоби і щодня.

Як писали "Коментарі", російський енергетичний монополіст "Газпром нафта" створює власну приватну військову компанію. Відповідне розпорядження підписане головою уряду РФ Михайлом Мишустіним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини