"Наглядач за патріотизмом": в окупація у школах з'являться штатні пропагандисти

Загарбники посилюють пропаганду у навчальних закладах

Міністерство освіти РФ планує впровадження нової системи пропаганди в російських школах та на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає портал "Коментарі".

Повідомляється, що у Брянській, Курській, Білгородській, Воронезькій, Ростовській областях РФ, а також на тимчасово окупованих територіях України загарбники запроваджують так звані посади радників директора з виховної роботи у школах та коледжах.

Зазначається, що головною функцією "радників" буде контроль за “патріотичним вихованням дітей”.

Центр спротиву наголошує, що особливу увагу в процесі насадження пропаганди росіяни будуть приділяти окупованим регіонам України. Зокрема, для цього окупанти планують збільшити видатки з бюджету на "виховання патріотизму", виділивши у 2024 році 39,7 мільярдів рублів, тоді як у 2023 році було виділено лише 6,5 мільярдів рублів.

Таким чином, відзначає Центр спротиву, ворог продовжує політику промивання мізків українських дітей з метою виховання яничар для подальших загарбницьких війн.

Центр національного спротиву закликав батьків приділяти більше уваги вихованню своїх дітей, аби обмежити вплив на них ворожої пропаганди.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники складають списки "неблагонадійних" громадян України, які, проживаючи на тимчасово окупованих територіях, відмовляються від отримання російських документів.

"Коментарі" також писали, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор Збройних сил України Максим Жорін не виключає, що найближчим часом російські загарбники можуть розпочати новий наступ на півдні та сході України. При цьому офіцер не вважає навіть "космічним сценарієм" новий наступ росіян на Київ.