Головна Новини Суспільство Війна з Росією Наближаються псевдовибори Росії: у МЗС України звернулися до українців в окупації
commentss НОВИНИ Всі новини

Наближаються псевдовибори Росії: у МЗС України звернулися до українців в окупації

МЗС України зазначає, що так звані "вибори" в окупації є незаконними і не матимуть жодних правових підстав

14 березня 2024, 16:22
Поділіться публікацією:

Російська імітація так званих "виборів президента" в окупації демонструє подальшу зухвалу зневагу до норм і принципів міжнародного права. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Наближаються псевдовибори Росії: у МЗС України звернулися до українців в окупації

Вибори в окупації. Фото: з відкритих джерел

У повідомленні йдеться, незважаючи на засудження з боку світової спільноти, а також всупереч численним резолюціям та рішенням низки міжнародних організацій, Росія не залишає спроб розповсюджувати норми свого законодавства на тимчасово окупованих територіях.

МЗС України зазначає, що так звані "вибори" в окупації є незаконними і не матимуть жодних правових підстав. Примусове залучення до участі на псевдовиборах українців, які зараз мешкають на тимчасово окупованих територіях, є також незаконним.

"Зазначене, у поєднанні з відсутністю будь-яких ознак відповідності виборчої кампанії в РФ загальновизнаним демократичним принципам і стандартам проведення виборів, усуненням опонентів російської влади ставить під сумнів об’єктивність і легітимність будь-яких результатів цих "псевдовиборів", — додає МЗС.

У тому числі міністерство закликає українців, які зараз перебувають в окупації, або ж вимушено перебувають на території Росії — не брати участь у псевдовиборах заради власної безпеки.

"Для власної безпеки та враховуючи схильність російської влади до провокацій, закликаємо у дні голосування уникати місць масового скупчення людей поблизу "виборчих дільниць", об'єктів військової інфраструктури окупаційних військ Росії", — додає МЗС.

Україна закликає іноземні країни та міжнародні організації не надсилати міжнародних спостерігачів для участі у черговому фарсі, який Кремль намагається видати за президентські вибори, а також утриматися від визнання їхніх результатів.

У МЗС наголошують, що російська диктатура не має нічого спільного з демократією. Главу Кремля Володимира Путіна вже 24 роки утримує при владі не вільне волевиявлення народу, а маніпуляція з конституцією Росії, тотальна пропаганда та знищення політичної конкуренції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи для Путіна ці перевибори стануть останніми: як реагувати Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини