Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході визнали, що РФ просувається до ключового міста на сході: чим це загрожує Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході визнали, що РФ просувається до ключового міста на сході: чим це загрожує Україні

За інформацією CNN, просування російських військ у напрямку Покровська може призвести до того, що стратегічна лінія поставок опиниться під загрозою

31 липня 2024, 09:10
Поділіться публікацією:

Російські загарбницькі війська просуваються до стратегічно важливого міста Покровська Донецької області. Це створює загрозу для життєво важливої української лінії постачання. Як передає портал "Коментарі", про це пише CNN.

На Заході визнали, що РФ просувається до ключового міста на сході: чим це загрожує Україні

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що окупанти вже кілька місяців розтягують українську оборону по всій лінії східного фронту, намагаючись захопити якнайбільше території до того, як на поле бою почнуть прибувати нові українські новобранці та свіжі партії західного озброєння. Успіхи, досягнуті окупантами, були значною мірою поступовими – лінія фронту майже змінилася останні кілька місяців. Але недавнє просування російських військ у напрямку Покровська викликає занепокоєння в України та її союзників.

Журналісти зазначають, що президент України Володимир Зеленський визнав складну ситуацію у своєму зверненні до народу. Він заявив, що українські війська стикаються з "надзвичайно складними" реаліями на цій ділянці.

У той же час аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) заявили 30 липня, що російські війська нещодавно досягли "значних тактичних успіхів" у районі, що знаходиться на північний захід від окупованої Авдіївки. За даними ISW, у вівторок російські війська знаходилися приблизно за 20 кілометрів від Покровська.

Зазначається, що Покровськ не є великим містом – до війни там мешкало близько 60 000 осіб, і багато хто з них виїхав з початком повномасштабного вторгнення. Але цей населений є ключовим вузлом для українських військових завдяки легкому доступу до Костянтинівки. Дорога, що їх з'єднує, використовується українцями для поповнення запасів військ на передовій та евакуації поранених у напрямку Дніпра.

"Просуваючись вперед і здійснюючи ці поступові, на перший погляд, просування вздовж лінії фронту довжиною понад 600 миль (1000 кілометрів), Росія змушує Україну вдаватися до оборонних операцій замість того, щоб готуватися до контрнаступу", – резюмує CNN.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні: у США відповіли, чи чекати ще масштабного наступу РФ цього літа.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини