Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході та в Україні ухвалили рішення про переговори з РФ: ЗМІ дізналися деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході та в Україні ухвалили рішення про переговори з РФ: ЗМІ дізналися деталі

Від Росії вимагатимуть сильні гарантії безпеки для України

сьогодні, 13:55 comments1651
Поділіться публікацією:

Офіційні особи на Заході та в Україні дійшли згоди щодо рішення, що основою для переговорів з Росією можуть стати сильні гарантії безпеки в обмін на контроль Росії над окупованими територіями. Як інформує портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Financial Times".

На Заході та в Україні ухвалили рішення про переговори з РФ: ЗМІ дізналися деталі

Переговори. Фото: з відкритих джерел

За інформацією видання, це буде мовчазна згода на те, що ці землі мають бути повернуті дипломатичними шляхами в майбутньому. Проте терміни поки що не називаються. Україна також нібито має визначити військовий оборонний кордон, погодитися не розміщувати на постійній основі війська чи ядерну зброю на своїй території, якщо їй не загрожує напад.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Володимир Зеленський презентував "план перемоги" України під час візиту до США. Цей план передбачає кілька важливих елементів, спрямованих на примус Росії, які можуть значно вплинути на хід війни. Як відзначив в ефірі 24 каналу радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, наступним кроком після презентації плану у США стане його обговорення на засіданні "Рамштайн". Тільки після цього українці дізнаються більше деталей, додав він.

За словами Подоляка, у плані містяться ключові моменти, які вплинуть на перебіг війни. Йдеться про військові механізми примусу Росії та необхідну кількість зброї, яку Україна має отримати для перемоги. Крім того, є політичні та економічні важелі впливу. До політичного примусу, каже Подоляк, відноситься, зокрема, закріплення права України на членство в НАТО, яке має бути підтверджене на міжнародному рівні.

Подоляк підкреслив, що перший етап реалізації плану Зеленський вже завершив — президент представив його у США, які є ключовим партнером України і забезпечують основну частину військової та фінансової підтримки. Наступний етап полягає в обговоренні плану з ширшим колом партнерів під час зустрічі у форматі "Рамштайн". Цього разу формат змінять — на зустрічі будуть присутні не лише міністри оборони, а й керівники держав, додав радник голови Офісу президента.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини