Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході стривожили заявою про те, що Путін переможе в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході стривожили заявою про те, що Путін переможе в Україні

Якщо партнери України врешті не почнуть їй активно допомагати, то кремлівський диктатор Володимир Путін отримає перемогу, написав у колонці для Bloomberg аналітик Марк Чампіон

30 травня 2024, 15:51 comments1650
Поділіться публікацією:

Як відзначає аналітик Марк Чампіон у колонці на Bloomberg, союзникам України необхідно радикально переглянути підхід до підтримки оборони Києва. На його переконання кремлівський диктатор Володимир Путін суттєво недооцінив Україну та Захід два роки тому. Проте, за його словами, є і погана новина, яка полягає в тому, що Путін пристосувався і переможе, якщо Захід і Україна не розроблять та реалізують нову стратегію.

На Заході стривожили заявою про те, що Путін переможе в Україні

Війна в Україні

Аналітик переконаний, що президентські вибори у США в листопаді можуть спричинити суттєві зміни у Вашингтоні, що робить необхідним чітку політику і життєздатну стратегію.

Оглядач назвав недоладною стратегією те, що Адміністрації Байдена знадобилося понад два роки, щоб відкрито заявити про бажання перемоги України у війні. За його словами, неприйнято, що було втрачено купу часу на те,  щоб серйозно обговорити, як використати заморожені російські активи на суму приблизно 300 мільярдів доларів, або схвалити відправлення Україні ракет ATACMS великої дальності та винищувачів F-16, яких вона так потребує. При цьому Чампіон додав, що навіть зараз тривають суперечки про те, чи повинна Україна мати можливість використовувати цю зброю для нанесення ударів по цілях у Росії.

Тобто, підкреслив аналітик, мова йде про хаос, а не стратегію, що могла бути зрозуміла на початку війни, але зараз неприйнятна.

Автор наголошує, що на майбутній зустрічі з нагоди 75-річчя НАТО в липні лідери країн мають скористатися можливістю, щоб рішуче переглянути оборону України. Тобто, на думку експерта, вони повинні визначити перемогу як мету, встановити параметри того, що це означає, і пояснити, як вони планують її досягти. Лише за таких обставин можна буде замінити обіцянку "стільки, скільки буде потрібно" на "все, що буде потрібно".

Також автор вважає, що гарним початком було б більш чітке пояснення наслідків перемоги Росії в Україні — потрібно переконати всіх, що вторгнення Путіна радикально змінило правила американо-китайської конкуренції.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що незабаром в країну можуть прибути військові Франції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини