Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході розповіли, скільки часу може піти на повернення РФ територій Курської області
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході розповіли, скільки часу може піти на повернення РФ територій Курської області

За прогнозом WP, на повернення втрачених територій Курської області РФ може піти рік

10 серпня 2024, 08:50
Поділіться публікацією:

Успішна операція на російській території – після більш ніж двох років боїв майже виключно на території України – мала психологічну цінність для Києва, піднімаючи моральний дух українських військ та мирних жителів, показуючи Путіна та його військових як немічних та неефективних. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у статті The Washington Post.

На Заході розповіли, скільки часу може піти на повернення РФ територій Курської області

Бої у Курській області. Фото: із відкритих джерел

У матеріалі повідомляється, що раптовий прорив ЗСУ – найсерйозніший виклик для російського диктатора Путіна з часів повстання "вагнерівців". Успіхи Києва піднімають моральний дух українських військ та мирних жителів, але при цьому сильно б'ють за репутацією російської влади та військових. Наголошується, що якщо російські війська наступатимуть з тією ж швидкістю, що й на інших напрямках, їм знадобиться рік, щоб відбити втрачені території в Курській області.

Більше того, як зазначає видання, збройні сили України зайняли вже понад 20 прикордонних російських сіл і частково, як мінімум, одне місто, а тепер просуваються до Курської АЕС. У статті наголошується, що українські бригади мають час окопатися на укріплених позиціях, що потенційно дасть Києву потужний козир у разі майбутнього припинення вогню чи мирних переговорів.

"Українські сили явно просунулися досить далеко в Курській області, але скільки території вони контролюють чи насправді мають намір контролювати, залишається невідомим", — зазначив старший науковий співробітник Фонду Карнегі за міжнародний світ Майкл Кофман.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що Україна в рамках війни з Росією може оборонятися не лише на своїй території. Це передбачено міжнародним правом. Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ Німеччини для видання "Politico".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини