На Заході розповіли, навіщо Україні Курська область

Росія посилює контрнаступ у Курській області

Українська армія здобула тактичну перемогу, захопивши приблизно 1200 квадратних кілометрів російської території після блискавичної та успішної атаки 6 серпня. Операція допомогла відновити певну віру в наступальний потенціал ЗСУ, повністю змінивши наратив війни, але це не найголовніше. Як повідомляє портал "Коментарі", про це вважають західні аналітики Financial Times.

Експерти зазначають, навіть якщо розрахунок України на те, що прорив у Курську область пом'якшить тиск на східному фронті, ще не виявився вірним, це все одно може спонукати Москву до збільшення сил у контрнаступі. Якби переговори виникли, російський диктатор Володимир Путін, певно, був змушений позбавити Україну козиря – Курської області.

У матеріалі йдеться про те, що представник українського оборонного відомства заявив, що Україна не планує захоплювати більше території на Курському напрямку, а працює над окупацією та захистом своїх флангів. Курська операція, за його словами, спочатку розроблялася для того, щоб українські війська могли швидко відійти, якщо ситуація стрімко погіршиться.

"Курськ" може стати причиною виснаження російської сили. З іншого боку, якщо Москва займе мінімальний підхід у Курській області, тоді цей гамбіт може не окупитись Києву", – йдеться у статті.

Читайте також на порталі "Коментарі" - незважаючи на те, що просування ЗСУ в Курській області просувається не такими темпами, як трохи більше місяця тому, Курська операція все ж таки триває. Які три цілі операції "Курськ"? Який прорахунок окупантів на Курщині? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Путін більше не може чекати: кого Кремль почав перекидати в Курську область.