На Заході повідомляють, що Україна готова сісти за стіл переговорів, але є нюанс

За інформацією Le Monde, Україна працюватиме над мирними переговорами, але без РФ

Україна працюватиме над мирними переговорами, але без участі РФ. Як інформує портал "Коментарі", таку заяву в коментарі "Le Monde" зробили українські чиновники.

Джерело видання підтвердило, що в кінці серпня дійсно мали відбутись переговори про часткове припинення ударів по енергетичній інфраструктурі з обох сторін, але наступ на Курську область РФ все зірвав.

Зазначається, що Україна дуже покладається в питанні переговорів саме на Катар, який мав і має вплив на Росію.

Читайте також на порталі "Коментарі" - цього місяця Україна та Росія повинні були відправити делегації у Доху для переговорів щодо укладення історичної угоди, яка припинила б удари по енергетиці та енергетичній інфраструктурі з обох сторін. Проте наступ ЗСУ на Курську область зірвав всі домовленості. Про це пише видання The Washington Post, з посиланням на дипломатів, знайомих з ходом переговорів. Чи дійсно могли бути такі переговори? Чому саме раз стає відомо про такі подробиці? Чи не може це бути пов’язано успішністю дій ЗСУ на Курщині? Видання "Коментарі" з цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло - радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що такі операції України, як та, що зараз відбувається у Курській області РФ, позитивно вплинуть на можливі переговори з Росією. Більше того, проводячи операцію в Курській області, Україна якраз і хоче схилити Москву до переговорів. Фактично схожу тезу повторили у матеріалі "The Times". Журналісти зазначили, що в тому випадку, якщо російський диктатор Володимир Путін не піде на поступки і відмовиться від переговорів, Україні не залишиться іншого вибору, окрім як залишитися в Курській області РФ і просуватися далі російською територією. Враховуючи незговірливість Кремля, чи має Україна шанс таким чином посадити РФ на стіл переговорів, відмовившись від частини своїх ультиматумів? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.