На Заході побачили "фундаментальні проблеми" Росії через війну: деталі

The Guardian пише, що Росія не може впоратися власними силами

У своїх спробах покінчити з державністю України путінський режим все більше мусить покладатися на іноземну робочу силу для військово-промислового комплексу, а тепер ще й на іноземні війська. Це свідчить про початкову слабкість самої Росії, яка не в змозі виконати забаганку диктатора. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у редакційній статті британського видання The Guardian.

Автори матеріалу зазначають, що населення Росії вчетверо більше, ніж в Україні, але Кремль все одно змушений імпортувати не лише зброю, а й людей. Політика стимулювання народжуваності у Росії загалом зазнала фіаско. Населення країни скорочується і старіє, через що трудові мігранти стали звичним явищем у російських містах.

Але пандемія, та був і повномасштабна війна порушила і цей баланс. Зараз російській економіці не вистачає близько 4,8 мільйонів робочих рук, а фронт в Україні лише посилює ситуацію, постійно висмоктуючи з Росії нових і нових людей, акцентують автори статті.

На цьому фоні російська влада намагалася залучати іноземних найманців, грошима заманюючи на військову службу громадян Індії, Непалу та інших країн. Тепер справа дійшла північнокорейських солдатів. Паралельно на військові заводи вербують громадян африканських країн, що стало відомо нещодавно.

"Спроба президента Володимира Путіна приєднати територію до великої Росії підтримується іноземним військовим персоналом і робітниками. Це говорить не стільки про силу альянсів, які б зростали, якими б тривожними вони не були, а більше про фундаментальні внутрішні проблеми, з якими зіткнулася його країна ще до того, як він розпочав вторгнення, яке спустошило Україну та вбило стільки власних громадян Росії", - резюмує The Guardian.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи справді ми наближаємося до переговорів: про що говорять заяви Зеленського та Путіна.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Путіна заявляють, що хоч зараз припинять війну: назвали цинічну умову миру в Україні.