Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході назвали першу велику перемогу РФ на полі бою з 2023 року
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході назвали першу велику перемогу РФ на полі бою з 2023 року

Українські підрозділи в Авдіївці були змушені різко скоротити свою вогневу міць через нестачу західних снарядів

17 лютого 2024, 16:25
Поділіться публікацією:

Відхід українських захисників з Авдіївки дасть Кремлю першу велику перемогу на полі бою та захоплення території після знищення та захоплення міста Бахмут у травні 2023 року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Financial Times".

На Заході назвали першу велику перемогу РФ на полі бою з 2023 року

Бої за Авдіївку. Фото: з відкритих джерел

Західне видання нагадує, що новий головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський наказав своїм військам вийти з критично важливого міста, щоб урятувати життя своїх військових.

"Заклик Сирського пролунав після тижня жахливих публікацій у соцмережах українських військових, дислокованих в Авдіївці, оскільки безпечний вихід із міста було зведено до вузької смуги. 3-ю українську десантно-штурмову бригаду, яка була розгорнута для спроби утримати місто, цього тижня заявила що веде бій "на 360 градусів", — йдеться у матеріалі.

Журналісти зазначають, українські підрозділи в Авдіївці були змушені різко скоротити свою вогневу міць останніми тижнями через брак західних артилерійських боєприпасів.

"Американська підтримка була вирішальною для постачання зброї в Україну. Але країні не вистачає боєприпасів, і вона може закінчитись артилерійськими снарядами, якщо Конгрес не схвалить надання додаткової допомоги", — констатує видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський виступив 17 лютого на Мюнхенській конференції з безпеки. Серед іншого пояснив, чому нам довелося залишити Авдіївку. І наголосив, що чим довше триватиме війна в Україні, тим більші деструктивні зміни провокуватиме Росія у світі. Як оцінюєте цей виступ, якими можуть бути наслідки? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Зеленський зробив заяву про вихід ЗСУ з Авдіївки: чому так сталося.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Vlad

17 лютого 2024, 21:59

Невже нікому загасити цього кацапського троля, який у кожному пості принижує гідність нашого президента, командування і перекручує події по інструкціям сруського ІПСО. А від себе скажу, що за період перебування в Авдіївці украінські сили оборони ліквідувати тисячі російських окупантів та знищити чимало техніки. Але головне — вдалося зберегти більшість свого особового складу. Таким чином головну задачу виконано на максимумі можливого. Втрати ворога за період війни свідчать чиє командування програшне (Київ взяли за три дні? І де оборонна лінія тепер!) А Авдіївку відвоюємо. Слава Україні! Смерть окупантам!

Ігор

17 лютого 2024, 18:19

Діставайте з резервів та схронів те, що корумповані розібрали на охорону свого майна і продаж окупантам. Навіщо тягнули до вояжу Зе? Його тут не було, це хтось проґавив? Зруйнованих ракетами цивільних будинків вже так багато, що на партнерів відосики про це вже не діють? Тепер будемо впливати на них відосиками про зруйновані і втрачені міста приурочені к черговому випрошувальному вояжу втратного Вождя? Чому програшне командування почало діяти тільки після "жахливих публікацій українських військових"? Програшний розум командування чекав дозволу Фюрера, а той чекав дату випрошувального вояжу? Які поселення тепер стануть оборонною лінією до наступного випрошувального вояжу Вождя, якого покинули: юдейський Бог Карма Удача?


Новини