Головна Новини Суспільство Війна з Росією На території Запорізької АЕС пролунав вибух: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

На території Запорізької АЕС пролунав вибух: подробиці

Окупанти намагалися приховати вибух міни від експертів МАГАТЕ

13 квітня 2023, 17:14 comments1046
Поділіться публікацією:

Біля машинного залу 4-го енергоблоку окупованої Запорізької атомної електростанції вибухнула російська міна. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляють у Telegram-каналі "Енергодар"

На території Запорізької АЕС пролунав вибух: подробиці

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

"Російські окупанти продовжують перетворювати Запорізьку АЕС на військову базу, мінімуючи периметр навколо станції. І ці дії не можуть не мати наслідків. За інформацією джерел, біля машинного залу 4-го енергоблоку прогримів вибух. Як заявили самі ж ядерні терористи, здетонувала їх міна". , — йдеться у повідомленні.

Звуки вибуху почули українські атомники на станції. Водночас, окупанти намагалися "заспокоїти" їх, а також приховати сліди, щоб цього не побачили експерти МАГАТЕ.

Запорізька атомна електростанція та територія навколо неї повністю контролюються російськими військами з березня 2022 року. У Держатомрегулюванні повідомляли, що вони перетворили ЗАЕС на військову та ремонтну базу.

За даними Центру нацопору, працівників станції змушували отримувати російські паспорти до тортур. Крім того, на станції знаходяться представники російської корпорації "Росатом".

Читайте також на порталі "Коментарі" — WP вивчив "злиті" секретні документи: у російсько-українській війні на всіх чекає глухий кут.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у мережі з'явився звіт американських розвідслужб, з якого випливає, що представники ПВК "Вагнера" нібито зустрічалися з турецькими контактами ще на початку лютого з метою "придбати озброєння та обладнання в Туреччині", які потім могли б використати найманці, що воюють проти українських військ. Крім того, є дані, що найманці збиралися використовувати частину закуплених у Туреччині озброєнь у Малі, де ПВК "Вагнер" має свої інтереси. Про що говорить поява таких даних практично за місяць до виборів у Туреччині? Чи може це якось вплинути як на вибори, так і на відносини Туреччини із союзниками щодо НАТО? Кому вигідні подібні "сливи", які не мають офіційного підтвердження? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини